Twitter, Aşıyla İlgili Yanlış Paylaşım Yapan Kullanıcılara “Uyarı İşareti” Koyacak

Twitter, koronavirüs aşısı hakkında yanlış bilgiler içeren paylaşımlara "uyarı işareti" koyup ihtara uymayan hesapları kapatmak için "vuruş sistemi" uyguladığını duyurdu.

Twitter, Aşıyla İlgili Yanlış Paylaşım Yapan Kullanıcılara “Uyarı İşareti” Koyacak

Sosyal medya platformu Twitter'dan yapılan açıklamada, COVID-19 aşılarına ilişkin yanlış bilgi paylaşımlarını önlemek amacıyla yeni bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şirketin aşı hakkında toplumu yanlış bilgilendiren paylaşımlara karşı uyguladığı politikanın ihlal edilip edilmediğini değerlendirmek için kullanıcı görüşlerinden faydalanacağı duyuruldu.

"Vuruş sistemi" olarak adlandırılan uygulamanın hem gerçek kişi hem de otomasyon sistemi tarafından kullanılabileceği ifade edildi.

YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞANLARA “UYARI İŞARETİ”

Açıklamada, COVID-19 aşılarına ilişkin yanlış bilgi paylaşımı yapıldığında, kullanıcının gönderisi üzerine "uyarı işareti" koyularak ihtar edileceği, ikinci uyarıda ise hesabın 12 saat süreyle kapatılacağı ifade edildi.

Yanlış içerikli paylaşımlarına devam eden hesapların 5 uyarıdan sonra kalıcı olarak kapatılacağı belirtildi. Bu uygulamayla kuralları ihlal eden kişilerin disipline edilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Twitter daha önce de COVID-19'un nasıl yayıldığı ve maskelerin etkili olup olmadığına ilişkin yanlış bilgilerin paylaşılmasını durdurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 14:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137