Facebook, 2019 yılındaki en büyük etkinliği ile F8 Geliştirici Konferansı sırasında WhatsApp Business kullanan ‘küçük’ işletmeler için oldukça önemli bir özellik duyurdu. Artık küçük işletmeler, ürünlerini satmak için herhangi bir çevrimiçi alışveriş platformuna ya da internet sitesine ihtiyaç duymadan direkt olarak WhatsApp’tan satış yapabilecekler.

WhatsApp, yeni duyurusunu gerçekleştirdiği ‘ürün kataloğu’ özelliği sayesinde küçük işletmelerin ürün kataloglarını direkt olarak WhatsApp’ta sergilemesini mümkün kılıyor. Bu sayede küçük işletmeler internet sitesi gibi maliyetli araçlara gerek duymadan direkt olarak WhatsApp üzerinden sipariş alıp ürünlerini bağımsız olarak satabiliyorlar.

Küçük çaplı işletmeler için ‘kaliteli’ bir internet sitesi oluşturmak ve buradan sipariş almak maliyetli bir iştir. Çevrimiçi alışveriş platformları ise komisyon aldıklarından karlılığın azalmasına neden olurlar. Ürün katalogu özelliği sayesinde tüketiciler, sipariş vermek istedikleri işletmenin sohbet penceresini açarak ürün katalogunu inceleyebilir, istediği ürünü kolay bir şekilde sipariş edebilir.