Zenfone 4 Oreo Güncellemesi Bu Ay Gelebilir

Asus, Oreo güncellemesini alacak olan Zenfone modellerini daha önce açıklamıştı. Tayvanlı teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada tüm Zenfone 3 ve Zenfone 4 modellerinin Android Oreo güncellemesini alacağı açıklanmıştı

Zenfone 4 Oreo Güncellemesi Bu Ay Gelebilir

Zenfone 4 Oreo güncellemesi için ilk somuta adımlar geçen ay atılmaya başlanmış ve bazı görseller internete sızdırılmıştı.

Google, Android 8 Oreo’yu yayınlayalı neredeyse 6 ay geçti. Fakat hali hazırda kullanımda olan Android tabanlı akıllı telefonlara baktığımızda, Oreo kullanan cihaz sayısının yüzde 1 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Elbette bu durumun temel nedeni, akıllı telefon üreticilerinin yazılım desteği konusunda pek hızlı davranmıyor olmaları. Dahası yeni satışa sunulan telefonlar bile hala kutudan ilk çıktığında Android 7 Nougat ile çalışıyor. Neyse ki 2018’in yaklaşmasıyla birlikte, bazı modeller için Oreo güncellemeleri de yayınlanmaya başladı. Bu modellerden birisi de Zenfone 4. Asus’tan yapılan açıklamada Zenfone 4 Oreo güncellemesi ile ilgili bazı detaylar paylaşıldı.

Tayvan kaynaklı son bilgilere göre, Zenfone 4 Oreo güncellemesi Aralık ayı bitmeden yayınlanmış olacak. Asus güncelleme tarihi için net bir zaman aralığı belirtmiş değil. Fakat 2018 gelmeden önce bahse konu güncellemenin Zenfone 4 kullanıcılarına ulaştırılması bekleniyor.

Muhtemelen 2018’in ilk yarısında Oreo kullanan telefonların sayısında hatırı sayılır bir artış yaşanabilir. Özellikle MWC’de duyurulan telefonların bir çoğunun Android Oreo ile gelmesi de muhtemel görünüyor.

(posta.com.tr)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137