Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Zeytin Dalı Harekatında askerlerin şehit düştüğü, terör örgütünün işgalindeki alanlara top atışı gerçekleştiriliyor.

YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Sınırda konuşlu Fırtına obüsleri, Kilis- Hatay hudut hattındaki Darmık Dağı bölgesinde tespit edilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedefleri, fırtına obüsleriyle yoğun olarak ateş altına aldı. Bombalanan alanlardaki terör hedefleri tam isabetle vuruldu. Dün bu bölgede gerçekleştirilen saldırıda tankımız vurulmuş ve 6 Mehmetçik şehit olmuştu.

DUMANLAR KİLİS'TEN GÖRÜLÜYOR

Geceden bu yana bölgeden aralıklarla çatışma seslerinin de duyulduğu bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'in sınır köylerinden de izlenebiliyor. Bu arada bölge, askeri araç gereç ve personelle takviye ediliyor.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 932 OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri de konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 5 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

"Zeytin Dalı Harekâtı" kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olmuştur.

BÖLGE TERÖRDEN TEMİZLENDİ

Teröristlerden temizlenen Bülbül beldesine giren Türk askerinin, terör örgütü PKK/YPG'nin karargah olarak kullandığı binalardaki tuzaklamalarla mayın gibi patlayıcılara karşı arama ve temizleme çalışmaları sürüyor. Afrin'in kuzey doğusundaki Şeyh Horoz mevkisinde Türk tankının saldırıya uğramasının ardından, söz konusu bölge yoğun ateş altına alındı ve teröristlerden temizlendi. Afrin kırsalındaki Darmık Dağı'nın çevresinde insansız hava araçları tarafından belirlenen terörist mevzileri ve karargah olarak kullandıkları binalar da, savaş uçakları, sınır hattında konuşlu birliklerce çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleriyle vuruluyor.