Bahçeye dönüştürülen atıl arazide ilk hasat heyecanı

Muğla'nın Ula ilçesi Sakin Kent Akyaka Mahallesi'ndeki Akçapınar rüzgar ve uçurtma sörfü alanı, "Deli Mehmet" adıyla bilinen yöresel rüzgar dolayısıyla yılda 50 bin sörf tutkununu ağırlıyor.

Bahçeye dönüştürülen atıl arazide ilk hasat heyecanı

Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla son yıllarda yerli ve yabancı sporcuların tercih ettiği Akçapınar sahili, sporcular ve tatilcilere yıl boyu esen "Deli Mehmet" rüzgarıyla uzun süreli spor yapma imkanı tanıyor.

Gökova Körfezi'nde rüzgar ve uçurtma sörfü alanında Avrupa'daki en iyi 8 sahil arasında gösterilen Akçapınar sahili, sporcuların gün boyu yaptığı akrobasi hareketleriyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Nisan ayından itibaren bölgede havaların ısınmasıyla tatile gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin, aldıkları eğitimin ardından sörf yapmanın heyecanını yaşadığını anlatan Sörf eğitmeni Ramazan Taş, Gökova'daki rüzgarın diğer sörf alanlarında esen rüzgarlardan farklı olduğuna dikkati çekti.

Taş, bölgenin en önemli özelliğinin ise alanda esen termal rüzgarın sürekliliği olduğunu belirtti.

"Sahil yılda 50 bin kişiyi ağırlıyor"

Alanda, gün boyu uçurtma ve rüzgar sörfü yapıldığını anlatan Taş, Türkiye ve yurt dışından gelen turistlere eğitim verdiklerini söyledi.

Bölgenin yıllardır sörf tutkunlarını ağırladığını ifade eden Taş, "Akçapınar sahiline yıl içerisinde yaklaşık 50 bin kişi geliyor. Son yıllarda İngiltere, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Polonya'dan sörf tutkunları yılın büyük bölümünde rüzgarla dans etmek için geliyor" dedi.

"Avrupalı sporcular bölgeyi antrenman alanı olarak kullanıyor"

Muhteşem doğası ve elverişli hava şartları dolayısıyla Avrupa'nın pek çok ülkesinden sporcuların bölgeyi antrenman alanı olarak kullandığını vurgulayan Taş, ilk defa gelen birçok sporcunun daha sonra bölgeye sürekli gelmeye başladığını belirtti.

Bölgeye tatil ve sörf yapmak için Almanya'dan gelen Ferhan Tokdemir ise Akçapınar'ın sürekli esen rüzgarının sporculara inanılmaz bir keyif yaşattığını söyledi.

Altı yıldır rüzgar sörfü yapmak için Akçapınar'a geldiğini belirten Tokdemir, arkadaşlarına da tavsiye ettiğini, bölgenin özellikle yeni başlayanlar için çok iyi olduğunu vurguladı.

Yabancılar ilgi gösteriyor

Güney Afrika'dan gelen Michael Tihorge de rüzgar sörfünün inanılmaz keyifli bir spor olduğunu söyledi.

Altı yıl önce rüzgar sörfü eğitimi almak için Akçapınar'a geldiğini anlatan Tihorge, "Buranın doğasına ve insanlarına hayran kaldım. Türk halkı çok misafirperver. Burada rüzgar sörfü yapmak için çok iyi bir rüzgar var. Gün boyu sürekli suda kalabiliyor ve uçurtma keyfi heyecanını doyasıya yaşayabiliyorsunuz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137