Yönetmenliğini Kenan Öztürk’ün yaptığı “Aç Kapıyı Çok Fenayım” adlı filmin başrollerinde Oğuzhan Yıldız, Gözde Mukavelat, Çetin Altay yer alıyor. Komedi, dram türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Oğuz çok başarılı bir senaristtir ve işinde çok iyidir. Piyasanın aranan adamıyken radikal bir kararla senaristliği bırakmaya karar verir. Oğuz'un en yakın dostu ise üst komşusu eski ünlü bir yönetmen olan Ertem'dir. İkili her daim dertleşirler. Oğuz ve arkadaşları, hayatlarında her şey kötü giderken hatırlamadıkları bir gün geçirirler ve aniden evde uyanırlar. Ancak hayatları değişmiştir ve her şey çok iyiye gitmeye başlamıştır. Ardı ardına iş teklifleri almaya başlarlar. Peki hayatlarını değiştiren o gecede neler olmuştur?”

BİR ANNENİN FERYADI

Yönetmen koltuğunda Atilla Gökbörü’nün oturduğu “Bir Annenin Feryadı” adlı filmin başrollerini Altan Akışık, Mertkan Arat, Behice Maurer oynuyor. Dram, aile türündeki filmin konusu kısaca şöyle: “1970’li yıllarda duvarcı ustası Tahir'in şansı yaver gider ve Tahir önce müteahhitliğe terfi eder. İstanbul'un o zamanlar zengin-sosyetik semti olan Şişli'ye taşınır. Eşi Bedriye bu taşınmaya ayak uydurup soste kadını olur. Fakat aile büyüğü ve gazi olan dede Hacı Arif bu değişikliğe ayak uyduramaz. Torunları İhsan ve Emine'nin dindar bir şekilde yetişmelerini istemektedir. Böyle bir aile ortamında büyüyen İhsan politik olaylara karışır, Fransa'ya kaçar ve başını derde sokar.”

ÇATIŞMA

Mohamed Diab’ın beyazperdeye taşıdığı “Çatışma” adlı filmin başrollerinde Nelly Karim, Tarek Abdel Aziz, Ahmed Malek bulunuyor. Dram, gerilim türündeki filmde ise şöyle: “30 Hazirandaki mısır devriminin sabahında, birbirlerinden tamamen farklı geçmişleri ve inançları olan otuz kişi bir gün boyunca polis aracında gözaltında tutulur. Hayatta kalmak için aralarındaki çatışmalara son vermek ve uzlaşmak zorundadırlar.”

DALİDA

Biyografik, dram türündeki “Dalida” adlı filmin yönetmenliğini Lisa Azuelos yapıyor. Başrollerinde ise Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve yer alıyor. 55 altın plak sahibi, tüm zamanların en ünlü şarkıcılarından Dalida'nın hayatının anlatıldığı filmde, sadece Gigi L’amoroso ile uluslararası müzik dünyasında büyük üne, içsel bir arayışla çıktığı Hindistan yolculuğu, disko müziğinin altın yıllarında yeniden parlayışı, trajik ölümü gibi pek çok olaya yer veriliyor. Kahire'de doğan, 50'lerde ün kazanan, Youssef Chahine'in "Le Sixième Jour" adlı filminde oynayan, Fransızca, İspanyolca, Arapça, İbranice, Almanca ve İtalyanca şarkıları olan müzik ikonu Dalida'nın gerçek öyküsüne dayanıyor.

GALAKSİNİN KORUYUCULARI 2

“Galaksilerin Koruyucuları 2” adlı filmin yönetmenliğini James Gunn yapıyor. Filmin başrollerini ise Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista oynuyor. Aksiyon, Bilimkurgu, Macera türündeki filmde, ekip uzayın uzak noktalarına yolculuklar ederken bir yandan da galaksiyi korumak adına farklı maceralara atılıyor. Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor.

GELECEK GÜNLER

Yönetmenliğini Mia Hansen’in yaptığı “Gelecek Günler” adlı filmin başrollerinde Isabelle Huppert, Andre Marcon, Roman Kolinka bulunuyor. Dram türündeki filmin konusu ise şöyle: “Paris’te bir lise de felsefe öğretmenliği yapan Nathalie, işi söz konusu olduğunda oldukça azimlidir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Nathalie zamanını ailesi, eski öğrencileri ve oldukça sahiplenici olan annesi arasında bölüştürür. Bir gün kocası, Nathalie’ye başka bir kadın için onu terk ettiğini söyler. Mecburen sahip olduğu özgürlüğüyle birlikte Nathalie’nin hayatını yeniden keşfetmesi gerekir.”

LANET: ERVAH CİNLERİ

Teoman Gündüz’ün yönetmenliğini yaptığı “Lanet: Ervah Cinleri” adlı filmin başrollerinde Sevcan Sini, Zahid Çetinkaya, Ufuk Özkaya yer alıyor. Korku, gerilim türündeki film kısaca şöyle: “Sinema öğrencisi dört öğrenci gerçek olay ve söylentiler üzerine tamamen terk edilmiş bir köye gezi yaparlar. Köydeki tüm yaşananlar gençler tarafından tek bir kamera tarafından kaydedilir. İhbar üzerine olay yerine giden polise teslim edilen bu kamera tüm gerçekleri göz önüne serecektir.”

NEREDEN NEREYE

Sarp Levendoğlu, İnan Ulaş Torun, Yosi Mizrahi’nin başrollerini oynadığı “Nereden Nereye” adlı filmin yönetmenliğini Volkan Dönmez yapıyor. Komedi türündeki filmin konusu şöyle: “Ejder Kalender 25 yaşlarında bir gençtir. En büyük hayali oyuncu olmak olan genç adam, Bodrum’da bir kablolu Tv bayisinde teknik servis elemanı olarak çalışmaktadır. İşini yalnızca hayallerini gerçekleştirmek için bir basamak olan gören Ejder, günün birinde beklediği haberi alır. En çok sevdiği dizinin ve ülkenin en popüler yapımcılarından biri olan Barış Savaş ve ünlü oyuncu Metin Leylek Bodrum'daki yazlıklarına birlikte geleceklerdir. Hemen bir plan yapan Ejder, ikilinin hayatlarına dahil olur. Ancak aksiliklerle geçen gecenin sonunda Ejder'in hayallerine ulaşıp ulaşamayacağı bir muamma halini alır.”

ÖLÜMCÜL DENEY: DEJAVU

D. J. Viola’nın yönetmen koltuğunda oturduğu “Ölümcül Deney: Dejavu” adlı filmin başrollerini Nathann Kress, Virginia Gardner, Kirby Bliss Blanton oynuyor. Gerilim, korku, bilimkurgu türündeki film şöyle: “Bir grup üniversite öğrencisi klinik bir ilaç denemesinde yer alır. Deney beklenmedik bir yan etkisi ortaya çıkar ve kendilerine ölenlerin vahşi görüntülerini gösterir. Beklenmedik yan etki dolayısıyla nasıl öldürüleceklerini görmeleri de cabasıdır. Sonra ise bunlar gerçekleşmeye başlar. Kaderden kaçmak için zekice hamleler yapmaları gerekmektedir. Ancak bu süreçte katilin aralarında olduğunu keşfederler... Katilin de tıpkı onlar gibi geleceği görebildiğini fark eden grup, hayatta kalabilmek için bir adım önde olmak zorundadır.”

THE CİRCLE

Gerilim, dram türündeki “The Circle” adlı filmi beyazperdeye James Ponsoldt taşıyor. Filmin başrollerini ise Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega paylaşıyor. Filmin konusu özetle şöyle: “Mae (Watson) dünyanın en büyük ve en güçlü teknoloji ve sosyal medya şirketi için çalışmaya başladığında, bunu hayatının fırsatı olarak görür. Genç kadın bu fırsatı iyi değerlendirmeye kararlıdır. Şirkette azmi ve başarısı ile yükselirken şirketin kurucusu Eamon Bailey (Hanks) tarafından mahremiyet, etik ve nihayetinde kişisel özgürlüğünün sınırlarını zorlayan çığır açıcı bir deneye katılmaya teşvik edilir. Ancak deneye katılımı ve aldığı her karar, arkadaşlarının, ailesinin ve insanlığın hayatını ve geleceğini etkilemeye başlayacaktır.”