Yönetmenliğini Jeremy Saulnier’ın yaptığı  “Dehşet Odası” adlı filmin başrollerinde, Anton Yelchin, Imogen Poots, Patricks Stewart yer alıyor. Gerilim, aksiyon türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Punk rock grubu The Ain't Rights gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.”

KARTAL AVCISI KIZ

Yönetmen koltuğunda Otto Bell’in oturduğu “Kartal Avcısı Kız” adlı filmin başrollerini Aisholpan Nurgaiv, Daisy Ridley paylaşıyor. Macera, belgesel, aile türündeki film, 13 yaşındaki Aisholpan'ın hikayesini anlatıyor. Filmin konusu kısaca şöyle: “Küçük Aisholpan hayatı boyunca bir kartal avcısı olmak için eğitilmiştir. Kendi ailesi tarafından verilen bu eğitimin çok özel bir yanı vardır. Küçük kız ailesinden gelen geleneğin 12 nesil sonra ilk kadın temsilcisi olacaktır.”

MEZECİ ÇIRAĞI

“Mezeci Çırağı” adlı filmi, Battal Karslıoğlu beyazperdeye taşıyor. Filmin başrolleri de Yusuf Atala, İsmail Arda İrman, Murat Ercanlı oynuyor. Dram türündeki film ise şöyle: “Özkan, henüz oyun ile işin ayrımını yapamadığı yaşlarda, üç tekerlekli seyyar arabasıyla hayata tutunmaya çalışan babası Mezeci İsmail Hakkı'nın yanında ücretsiz çalışmaktadır. Bir zamanlar tahıl satılan Pirinç Hanı, o günlerde artık adını taşıyan bir hayat sürmüyordur. Mezeci çırağı Özkan ise çalışırken 1970’li yılların Pirinç Hanı’nda esnafın gündelik yaşantısını sessizce hafızasına kaydetmektedir... Özkan daha nelere tanıklık edecektir? Nasıl bir son yazacaktır?”

OTOPSİ

Andre Ovredal’ın yönetmenliğini yaptığı “Otopsi” adlı filmin başrollerinde, Emile Hirsch, Brian Cox, Olwen Catherine Kelly yer alıyor. Korku, gerilim türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Baba Tommy ve oğul Austin birlikte çalışan adlî tıp memurlarıdır. Austin annesinin ölümünden sonra babasını yalnız bırakmamaya gayret etse de yavaş yavaş kendi hayatını kurabilmek adına kız arkadaşıyla birlikte şehir değiştirmeyi planlamaktadır. Bunu babasına söyleyeceği akşam evlerinin bodrum katında yer alan morglarına bir ceset getirilir. Görünürde hiçbir ölümcül yarası olmayan genç kadın cesedi hakkında bütün bilgiler belirsizdir. Baba-oğul cesedi inceledikçe tutarsız ipuçları bulmaya başlarlar. Ancak bilmedikleri şey, cesedin sıradan bir cinayet kurbanı olmadığıdır. İkili cesedi inceledikçe işler daha da gizemli ve tehlikeli bir hal almaya başlayacaktır.”

THE BYE BYE MAN

Yönetmenliğini Stacy Title’ın yaptığı "The Bye Bye Man" filminin başrollerinde Douglas Smith, Lucien Laviscount ve Cressida Bonas yer alıyor. Korku, gerilim türündeki filmde, üç üniversite öğrencisinin eski bir eve yerleştikten sonra, yaşadıkları akla hayale gelmeyen aksiyonlar, korkunç olaylara sebep olan The Bye Bye Man’den birazcık da olsa nasıl korunulabileceği anlatılıyor.

YAŞAMAK GÜZEL ŞEY

Müfit Can Saçıntı'nın yönettiği "Yaşamak Güzel Şey" filminin başrollerini Saçıntı ve Yasemin Conka paylaşıyor. Komedi türündeki film, yaşam koşullarına boyun eğen, pısırık bir adam olan Müfit’in başına gelen talihsiz bir olaya başkaldırması ile bir anti kahramana dönüşmesini ve hayatın güzelliklerini keşfetmesini konu ediyor.