Cilt Lekeleri Kabusunuz Olmasın

Saç, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanı, Eğitmen Master Figen Aktosun, ışıl ışıl güzelliğimize gölge düşüren lekeleri ve çaresini anlattı.

Cilt Lekeleri Kabusunuz Olmasın

Güneş güzele vururmuş' derler. Söz güzel, hatta söz konusu kadınlar olunca böylesi bir iltifat günün stresini alır götürür. Peki gerçekten "Güneş güzele mi vurur”, yoksa güzelde leke mi yapar? Güzel, ışıl ışıl bir cilt bütün kadınların en büyük arzusu ve ne yazık ki, lekelerden ötürü en büyük kabusudur. Medikal uygulamalarda "Altın iğne RF Uygulaması SCARLET S., Fraksiyonel Lazer Uygulaması, Dermapen Uygulaması ve Kimyasal Pealing” hayat kurtarıcı olurken, basit lekelenmeler için de dört doğal maske önerimiz var.

Nereden çıktı bu lekeler

Deriye rengi melanin adı verilen pigment hücrelerin verdiğini söyleyerek söze başlayan Aktosun, yüz ve eller başta olmak üzere vücutta yaşanan lekelenmelerin nedenlerini şöyle maddeliyor:

- Güneşe fazla maruz kalmak,

- Hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimler,

- Sivilcelerin vücutta bıraktığı renksel koyuluklar,

Kortizon içerikli ilaçlar,

- Ailesel (genetiksel) faktörler,

- Doğuştan gelen pigmentasyon hastalıkları, (Leucoderma gibi)

- Vitiligo (En sık görüldüğü bölgeler yüz, göz, ağız, burun çevresi, el sırtları, meme uçları, diz ve dirsekler)

Her leke masum değil

Kadınların lekeler konusunda çok hassas olduğunu, bunun erkeklerin bu durumu göz ardı ettiği anlamına gelemeyeceğini dile getiren Aktosun'un bir de önemli uyarısı var: "Bu cilt lekelerinin bazıları önemli sağlık sorunlarına neden olabileceği için uzman dermatoloji doktorları tarafından takip edilmeleri gerekir. Benim tavsiyelerim her hangi bir sağlık sorununa neden olmayan ancak görüntü olarak kişinin mutsuz olmasına neden olan lekelenmelere dairdir.”

Aman güneşe Dikkat

"Güneş güzele vururmuş” sözü bir hoşluk olarak hayatımızda yer almaya devam etsede lekelenmelerin ana nedenlerinden biri olarak orta yerde duruyor. Master Figen Aktosun, güneş lekelenmelerini önlemek için şu tavsiyelerde bulunuyor: "Cildimizi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumamız gerekir. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde güneşe çıkmamalıyız. Cildimize güneş koruma faktörlü yüksek kremler sürmeliyiz. Şapka hayatımızın özellikle güneşi yoğun hissettiğimiz mevsimlerde en önemli aksesuarımız olması gerekir. Güneş gözlüğü de aynı şekilde çok önemli. Ve ben bütün mevsimlerde güneş gözlüğü kullanılması taraftarıyım. Çünkü göz çevremizdeki cilt tabakamız oldukça ince ve yıpranması, kırışması çok daha hızlı ilerliyor.”

Lekeleri sorun olmaktan çıkaran medikal uygulamalar

Hamilelik kaynaklı lekelenmelerin genellikle alında, yanakların orta kısmında ve seyrek olarak da üst dudak ve boyunda oluştuğunu, nedeninin ise östrojenlerin melanin sentezini stimüle etmesi olduğunu aktaran Aktosun, güneşe mazur kalındığında bu lekelenmelerin yoğunlaştığına dikkat çekiyor. Sivilcelerin geçtikten sonra geride iz ve lekelenmeler bıraktığını, aynı şekilde kortizon içerikli kimi ilaçlar ile doğum kontrol haplarının benzer lekelenmelere neden olduğunu dile getiren Aktosun, kimi medikal uygulamalarla kahverengi lekelerin sorun olmaktan çıktığını ifade ediyor.

Aktosun, kesin sonuç alınacak medikal uygulamalardan bazılarını şöyle maddeliyor:

- Altın iğne RF Uygulaması SCARLET S.

- Fraksiyonel Lazer Uygulaması

- Dermapen Uygulaması

- Kimyasal Pealing

Aktosun, bu uygulamaların mutlaka deneyimli kadrosu ile isim yapmış kurumlardan alınması gerektiğini, medikal uygulama temelli tedavilerin Eylül-Nisan döneminde yapılmasının uygun olacağını kaydediyor.

Leke savar doğal maske tarifleri

Medikal uygulamaların yanı sıra doğal kürler konusunda da uzman olan Master Figen Aktosun, herkesin mutfağında bulunan malzemelerle yapılabilecek doğal maske tarifleri de verdi. Basit lekelenmeler için kullanabileceğiniz tarifler şu şekilde:

- Bir tatlı kaşığı karbonat, bir kaşık vazelin, bir yumurta kabuğu (toz haline getirilecek), orta boy patatesin yarısının suyu. Bütün bu malzemeler bir cam kasede karıştırılır, maske şeklinde yüze sürülür. 25 dakika bekletilir, sonrasında ovularak çıkarılır. Sonrasında güneş kremi sürülür.

- Bir patates rendelenir. İçine bir kaşık bal, bir kaşık yoğurt karıştırılır. Yüze sürülür ve 15 dakika bekletilir. Gül suyuyla silinir. Sonrasında güneş kremi sürülür.

- Üç kaşık soda, toz haline getirilmiş bir yumurta kabuğu, bir kaşık karbonat, yarım kaşık limon. Bütün malzemeler cam bir kasede karıştırılır ve lekelere sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra ovularak çıkarılır. Sonrasında güneş kremi sürülür.

- 60 gün boyunca uygulanmasını önerdiğimiz bir diğer kür ise şöyle: Her akşam, tüm yüzünüz ve göz altları dahil, limonun dışındaki suyla silinir. Ve yüzde bırakılır. Limonun dışındaki perventin asit çalışır ve ciddi sonuçlar elde edilir.

Kaynak: en son haber

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137