Hepimiz her gün mutlaka bir yerden bir yere giderken adım atıyoruz; kısa veya uzun gün içinde sürekli yürüyüş halindeyiz. Bazen spor yapmak bazen de işlerimizi halletmek için yürüyoruz fakat doğru şekilde mi yürüyoruz ya da doğru yürüyüş ne demek biliyor muyuz? İşte bu sorunun cevabını bize İngiliz fitness uzmanı Joanna Hall anlatıyor. Doğru teknik ve ayakkabı seçimiyle hafta da 3 ya da 4 kez, 20'şer adımlık bir yürüyüşün, hem ağrıların hem de fazla kiloların çözümü olduğunu belirten Joanna Hall, yürürken vücudumuzu nasıl kullanıcağımızdan bahsetti.

BOYUN VE OMUZLAR

Yürürken kendimizi oldukça rahat bırakmalıyız. Böylece tüm ağırlığımızı belirli bir bölgeye verip, o bölgeye yüklenmemiş oluruz. Bunun için boynunuzu ve omuzlarınızı oldukça rahat bir şekilde bırakın. Zamanla daha doğru nefes alıp vererek bunu başardığınızı göreceksiniz.

KOLLAR VE ELLER

Kollarımızı da mekanik bir duruştan öte, rahat bırakmalıyız. Kol dirseklerimiz 90 derecelik bir açıyla durmalı. Her iki kolunuzla da doğal bir duruş sergileyin. Ellerinizi yumruk pozisyonuna getirmeden yine rahat bırakarak yürüyüşe devam edin.

AYAK VE AYAK BİLEĞİ

Çoğumuz yürürken ayaklarımızı bükerek değil dümdüz adım atarak yürüyoruz, ancak bu yürüyüş şekli hem dizlerimizi yorar hem de yürüyüşün kalçalarımıza hiçbir etkisi olmaz. Bunun için parmak uçlarını kullanarak yürümeliyiz. Yani yürürken ayak parmaklarımız da hareket etmeli. Aynı zamanda kısa adımlar yerine uzun adımlar atmaya çalışmalıyız.

KALÇALAR VE LEĞEN KEMİĞİ

Üst vücut ağırlığımızı hatalı olarak kalçalarımıza veririz ancak yürürken her iki kalçamızda da birer bardak su varmış gibi düşünmeli ve kalçalarımızı iki yana sallamamaya çalışmalıyız. Aynı zamanda onları yürürken sıkmak yerine rahat bir şekilde yürümeliyiz. Böylelikle kalçalarımızdaki kiloları da yok etmeye başlayabiliriz.

Kaynak: en son haber