Kırışıklıklar en çok el ve yüz bölgelerinde kendisini gösteriyor. Peki el kırışıklıklarından kurtulmak mümkün mü?

Sosyal hayatta kendimizi ifade etmek için en çok kullandığımız organ kuşkusuz ellerdir. Bu sebeple ellerdeki yaşlanma belirtileri hemen belli olur. Ellerdeki kırışıklıklar psikolojik sorunlara neden olabilir.

Sadece yaşlanmaya bağlı olarak değil, aynı zamanda vücudun su isteğinin karşılanmaması güneş ışınları, sigara, çevresel faktörler, yanlış kozmetik ürün kullanımı, hatalı beslenme biçimi ve vücuttaki kolajen ve elastin eksilmesi nedeniyle el kırışıklıkları ortaya çıkabilir.

ELLERDEKİ KIRIŞIKLIK TEDAVİLERİ

Ellerdeki yaşlılık belirtilerini ameliyatsız yöntemlerle silmek mümkün. El sırtındaki yumuşak dokunun kaybolması nedeniyle ortaya çıkan damarlı görünümü düzeltmek için el sırtına dolgu maddesi enjekte ediliyor. Lokal anestezi altında yapılan operasyon sırasında yaklaşık 1.5 cc lik dolgu maddesi enjekte edilip masajla el sırtına yayılıyor. Damarlı görünüm ortadan kalkarken, el sırtında genç yaştakilere benzer bir doku ortaya çıkıyor.

Ancak el sırtında enjekte edilen bu dolgu maddeleri kalıcı olmamakla birlikte 9 ay sonra etkisini yitiriyor. Yağ enjeksiyonları bu konuda daha kalıcı bir dolgunluk sağlıyor.

KIRIŞIKLIKLAR ELLERDE BAŞLAR

Hyalüronik asit; insan vücudu ve canlılarda doğal olarak bulunur. Doğal olarak dokularda var olan hyalüronik asidin işlevi, deriye suyu taşımak ve sabitlemektir. Sentetik veya hayvan orijinli olan asit, vücut tarafından kolayca kabul edilebilmektedir. Bu maddenin hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlaması ve cilde gerginlik vermesi gibi görevleri vardır. Hyalüronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza edebilir.

Damarlardaki belirginliği gidermek için bir başka alternatif yöntem ise, diot lazeri ile kan alır gibi damar içine girip bunları skleroze etmek. Lazer etkisi ile damarlar kalıcı bir şekilde küçüklüyor.

Ellerdeki yaşlılık belirtilerini gidermek için yeni başlayan uygulamalardan biri de PRP (platelet rich plazma) enjeksiyonları. Kişinin kendi kanından hazırlanan bir solüsyon el sırtından deri altına enjekte ediliyor. 4 uygulama sonunda cilt altı dermal dokuda destekleyici ve gençleştirici etki yaratıyor.

2 haftada bir yapılan PRP enjeksiyonu, ilk uygulamadan itibaren cildin ışıltısında bir artış, lekelerde bir azalma ve incelmiş ciltte bir düzelme sağlıyor. Öte yandan yumuşak ellerin sırrı nem dengesidir. Sürekli nemlendirilen eller daima genç ve canlı görünür. Bu sebeple ellerinizi sürekli nemlendirmeyi unutmayın.