Evcil Hayvanlara Çip Zorunluluğunda Son Tarih 31 Aralık

Evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılması için son tarih 31 Aralık. Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 81 ile yazı gönderdi. Hayvan sahipleri 31 Aralık'a kadar 'beyanname' ile başvurmaları halinde herhangi bir yasal yaptırımla karşılaşmayacak.

Evcil Hayvanlara Çip Zorunluluğunda Son Tarih 31 Aralık

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ile yazı göndererek kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için uyarı yaptı.

Hayvan sahiplerinin 31 Aralık tarihine kadar il veya ilçe müdürlüklerine başvurarak işlemlerini yapması gerektiği hatırlatıldı.

Sürenin daralması nedeniyle yoğunluk yaşanması, kayıt sisteminde yaşanabilecek problem, yeterli mikroçip bulunmaması gibi nedenlerle vatandaşlardan süre bitiminden önce başvurularını yapmaları istendi.

BEYANNAME DOLDURANA YAPTIRIM YOK

Bakanlıktan ayrıca, 31 Aralık tarihine kadar hayvan sahiplerinin il veya ilçe müdürlüklerine başvurarak beyanname ile başvurmaları halinde, mikroçip uygulamasının ve kayıt işleminin takip eden süreçte herhangi bir yasal yaptırım uygulanmadan tamamlanabileceği vurgulandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137