İyi bir fotoğraf çekmek için akıllı telefonunuzun nasıl bir kamera donanımına sahip olduğu oldukça önemlidir. Bununla birlikte kamera yazılımınızın ne kadar iyi olduğu da en az donanım kalitesi kadar önemlidir. Bu yazımızda sizlere mobil fotoğrafçılık yeteneklerinizi çok daha üst seviyeye çıkaracak olan Android telefonlar için geliştirilmiş bir kamera uygulamasından bahsedeceğiz.

Android ekosisteminde her üretici kendi kamera uygulamasını geliştirmektedir. Android söz konusu olduğunda en iyi çalışan kamera yazılımının Google Camera uygulaması olduğunu söylemek fazla iddialı olmaz herhalde. Sorun şu ki; Google, kendi kamera uygulamasını yalnızca Pixel akıllı telefonlarla sınırlı tutmuş durumda.

Eğer yeni ve yetenekli bir kamera uygulaması arıyorsanız size Open Camera uygulamasını tavsiye edebiliriz. Hızlı deklanşörü, ISO ayarı, RAW formatında dosya kaydetme, sosyal medya paylaşımlarında kullanabileceğiniz filtreler ve çok daha fazla seçeneği ile Open Camera, cihazınızın izin verdiği seviyede kaliteli fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor.

Yukarıdaki fotoğraflar Samsung Kamera uygulamasıyla Open Camera uygulamasının Galaxy S7 Edge’de vermiş oldukları farklı sonuçları görüyorsunuz. Sol tarafta Samsung Kamera, sağ tarafta ise Open Camera uygulamasının çektiği fotoğraf yer alıyor. Open Camera’nın gelişmiş özelliklerinden bazıları şu şekilde;

  • Reklamsız, tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı.
  • Hemen tüm telefonlarla uyumlu çalışır.
  • Otomatik stabilizasyon seçeneği ile fotoğrafları mükemmel şekilde dengeler.
  • Odak modları, sahne modları ve dahası ile farklı tarzda fotoğraf çekimlerini destekler.
  • Sesli komut ile fotoğraf çekme desteğine sahiptir.
  • Deklanşör sesi kapatılabilir.
  • Çoklu dokunma desteği ile görüntüleri kolaylıkla yakınlaştırabilirsiniz.
  • Profesyonel modu sayesinde odak mesafesinden beyaz dengesine kadar tüm ayarları manuel olarak gerçekleştirebilirsiniz.

10 milyondan fazla indirilme sayısına sahip olan Open Camera, 139 bin kullanıcıdan oy almış ve 5 üzerinden 4,3 ortalama puana ulaşmış durumda.