Havaalanında Bavuldan Dizüstü Bilgisayarın Çıkarılması Zahmetini Ortadan Kaldıran Teknoloji

Havaalanı güvenliğinden geçişi hızlandıracak ve daha kolay yolculuk sağlayacak yeni güvenlik tarayıcıları yakında hayatımıza girecek.

Havaalanında Bavuldan Dizüstü Bilgisayarın Çıkarılması Zahmetini Ortadan Kaldıran Teknoloji

Cuma günü, ABD Taşımacılık Güvenlik Yönetimi (TSA), bilgisayarlı tomografi olarak bilinen yeni denetleme sisteminin duyurusunu yaptı. CT adıyla bilinen bu teknoloji sayesinde havaalanlarına giriş çıkışlarda yolcular, laptop çantalarını yanlarında taşımaya devam edebilecek.

Kurum yöneticilerinden David Pekoske tarafından yapılan açıklamada, bu teknolojinin 2017 yılından bu yana bir düzine havaalanında test edildiğini belirtti .Bu yaz dağıtımı başlayacak olan tarayıcılardan toplam 300 adeti çeşitli havaalanlarına yerleştirilecek. Projenin toplam maliyeti 97 milyon dolar olacak. Makinelerin öncelikli olarak hangi havaalanlarına yerleştirileceği ise şu anda bilinmiyor.

Peskose, yeni teknolojiyi “Biraz daha iyi değil, çok daha iyi.” diye tanımlarken, patlayıcıların da kesinlikle tespit edileceğini söyledi.

TSA basın sekreteri Jenny Burke, bu cihazların özünde gittikçe büyüyen toplu taşımaya verilen bir karşılık olduğunu söylerken, uygulamanın amacını da insanları güvende tutmak ve mümkün olan en iyi yolcu deneyimini sunmak olarak açıkladı.

Yeni teknoloji, çantaların içeriklerinin 3 boyutlu olarak görülebilmesini sağlıyor. Sistem, TSA’nın izin vermediği eşyaları otomatik olarak tespit edebiliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137