Her Derde Deva!

Kültürümüzün adeta simgesi haline gelen çay, yemeklerle, yemekten sonra, tatlıyla, tuzluyla ve illa sohbetle çok iyi giden harika bir içecek. Peki fazladan demleyip sonra da döktüğümüz çayın aslında ne kadar işe yaradığını biliyor musunuz? İşte artan çayınızla yapabilecekleriniz...

Her Derde Deva!

1- Gözleriniz yorgun, kurumuş ya da kaşınıyor olabilir. Tüm bu sorunlar için demlenmiş çay poşetlerini ya da çaya batırılmış pamukları gözlerinizin üstüne koyup mucizeye siz de şahit olun.

2- Saçlarınızı şampuanladıktan sonra artan çayla duruladığınızda hem daha canlı olacaklar hem de daha parlak görüneceklerdir.

3- Ufak tefek yaralarınız mı var? Mikrop kapmasından hiç endişelenmeyin. Bir pamuğa artan çaydan damlatın ve yaranızı temizleyin. Hem kanamanız varsa durmasına yardımcı olacak hem de yaranızı temizleyecektir.

4- Yemek yaparken elinize sinen soğan, sarımsak ya da balık kokusundan siz de bıktınız mı? İşiniz bittikten sonra artan demli çayla ellerinizi yıkadığınızda bu kötü kokulardan kurtulmuş olacaksınız.

5- Artan çayın posasını kuruttuktan sonra buzdolabınızın içine koyarsanız oluşabilecek kötü kokuları da engellemiş olursunuz.

6- Kurumuş ve tahriş olmuş boğazınız için ılık çay içmek faydalı. Sonrasında içtiğiniz çayın artanını soğutup gargara yaparsanız hem boğazınıza hem de ağzınızda oluşabilecek kokulara iyi gelecektir.

7- Yorulmuş ayaklarınızı çay banyosunda dinlendirebilirsiniz. Demlenmiş çay poşetlerinizi ayakkabılarınızın içinde bekletmek tüm kötü kokuları da yok edecektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137