Okulu bitirip iş yaşamına atıldığınızda, bu sürecin hayatınızın büyük bir bölümünü oluşturduğunu anlarsınız ve iş yaşamınızın kaliteli olması yaşamınızı da daha kaliteli bir şekilde sürdürdüğünüzün göstergesidir. Elbette iç güzellik önemlidir ama maalesef ki dış güzellik üstü kapalı bir şekilde de olsa, insan yaşamında büyük önem taşır. Özellikle de iş yaşamında görünümünüz düzgünse, daha fazla sözünüzü dinletirsiniz. Güzel ya da yakışıklı olmak, insanın kendine bakması ve değer vermesi ile mümkün olur. Kendinize zaman ayırır ve özen gösterirseniz, etrafınızdakilerin tavırlarındaki değişimi net bir şekilde görebilirsiniz.

Kişisel bakım çok önemli

İngiltere'deki iş patronlarının çalışanlarını nelere dikkat ederek işe aldıklarını araştıran bir danışmanlık şirketi ortaya ilginç sonuçlar koyuyor. İşverenlerden %68'i tecrübe ve yeterlilik gibi özelliklerin yanı sıra kişisel hijyenin de işe alma kararında önemli bir rol oynadığını belirtiyor. %64 ile beden dili ikinci, diksiyon bozukluğu ve ifade edememe durumu da %59 ile üçüncü sırada. İşverenler bakımsız kişileri işe almamada etkili olacak temel 2 öğeyi %29'luk oranla ter kokusuna, %21'lik bir oranla da ağız kokusuna bağlıyor.

Ağır parfümler olumsu etkiye neden oluyor

Çalışanların gözden düşmesine neden olacak diğer nedenler arasında uygunsuz kıyafetler(%56), yersiz mizah anlayışı(%47) ya da negatif etki yaratan ruhsal denge(%41) yer alıyor. Ayrıca ofis ortamındaki hareketlilik düşünüldüğünde ağır parfüm ya da sprey deodorantlar kullanmak hoş karşılanmayacaktır. Kalabalık bir ortamda kimsenin dikkatini çekmeyecek ama yanınıza yaklaşıldığında da hoş bir koku yayılmasını sağlayacak türden parfümler seçmeye de dikkat etmek gerekmektedir.