Islak saçla uyumak zatürreye neden olmaz ancak bu hatayı yaparsanız saç kırıkları, enfeksiyon, kaşıntı ve kas ağrıları gibi istenmeyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Saç Kırıkları

Islak saçlar kuru saça göre daha kolay kırılır. Eğer ıslak saçlarla uyursanız oldukça fazla saçınız kırılacaktır. Bu yüzden nemli ya da ıslak saçla uyumak pek de iyi bir fikir değildir.

Baş Ağrısı

Islak saçla uyumak şiddetli baş ağrısının tetikleyicilerindendir. Gece uyurken vücut ısısı yükselir ancak saçlarınız vücudunuza göre daha düşük ısıda olacaktır. Bu ısı farkı baş ağrısına neden olur.

Enfeksiyonlar

Islak saçlarınızın ıslattığı yastıklar bakteriler için çok güzel bir çoğalma alanına dönüşmektedir. Bu da sağlık için riskli durumları beraberinde getirir.

Kaşıntı

Islak ya da nemli saç, saç derisinde kaşıntıya yol açar. O yüzden ıslak saçlarla yatmadan önce bu kararınızı bir kez daha gözden geçirmelisiniz.

Kas Ağrıları

Ani ısı değişimi kas ağrıları yanında daha şiddetli sinir problemlerine yol açabilir. Uyumadan önce saçlarınızı yıkadıysanız, saçlarınızı iyice kuruttuktan sonra uyumak en doğrusu olacaktır.