İşte Uçakta Daha Çok Acıkmamızın Sebebi...

Oxford Üniversitesi'nden Profesör Charles Spence, uçaktayken iştahımızın daha çok arttığına dikkat çekerek, bunun sebebini açıkladı.

İşte Uçakta Daha Çok Acıkmamızın Sebebi...

Birçok kişinin, uçakta en çok sevdiği şey; yiyeceklerdir. Yolculuk kısa da uzun da olsa, karnımız aç da tok da olsa uçaktaki yiyeceklere maalesef birçoğumuz 'hayır' diyemiyor.

Business Insider'da yer alan habere göre; Profesör Spence, uçakta tüketilen yemeklerin tadlarının normale oranla daha lezzetli olduğunu söyledi. Profesör Spence, İngilizlerin uçak seyahatleri sırasında 3,400 kalorilik yiyecekler tükettiğini söyledi.

Profesör Spence, uçakta daha çok yemek tüketmek istememizin sebebini de stresli olmaya ve uçak motorlarının sesine bağlıyor. Spence, kapalı bir ortamda bulunan yolcuların motorun sesinden ve kabin basıncından etkilendiğini o nedenle de iştahlarının arttığını kaydetti.

Profesör Spence, uçuşta yediğimiz besinlerin normale oranla daha tatlı veya tuzlu olduğunu; çünkü tat alma duyusu kabin basıncı ve burun tıkanıklığından etkileniyor. Ayrıca yüksekte tat alma duyusu farklılaştığı için yiyeceklere daha çok şeker veya tuz ekleniyor. Bu da; yiyeceklerin daha lezzetli olabilmesi için eklenen tuz ve şekerin, insanlara ekstra kalori şeklinde dönmesine yol açıyor. (Kaynak: habertürk.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137