İzmir'de 8 yıldır evlat sahibi olmak isteyen ve kalabalık aile hayali kuran Bahar ve Özgür Kahraman çifti, koruyucu aile uygulamasıyla iki kardeş bebeği yanlarına aldı.

Kahraman çifti böylece hem çocuk özlemlerini gideriyor hem de onlara sıcak ve mutlu bir yuva imkanı sağlıyor.

Koruyucu aile teklifine hayır diyemediler

İzmir'de yaşayan Bahar ve Özgür Kahraman çifti, 2010'da evlendi. Evliliklerinin ilk yıllarında tüp bebek tedavisi gören çift, tedavi sürecinin kendilerini hem bedenen hem ruhen yorması üzerine evlat edinmeye karar verdi.

Kahraman çifti, evlat edinme sırasındayken "Koruyucu aile sırasında iki kardeş bebek var, düşünür müsünüz?" teklifine hayır diyemedi.

Koruyucu aile uygulamasıyla iki kardeşi yanlarına alan Kahraman çifti, bebeklere  kol kanat geriyor.

Bebeklerden biri 19, diğeri 7 aylık

Bahar Kahraman, hep birden fazla çocuk sahibi olmak istediklerini, koruyucu aile projesiyle şimdi iki çocuğa birden kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bebeklerin birinin 19, diğerinin 7 aylık olduğunu ve görür görmez onları çok sevdiklerini belirten Kahraman, 46 gündür hayatlarının tamamen değiştiğini anlattı.

"Hep özlediğim ve beklediğim bir hayattı"

Bahar Kahraman yaklaşık 8 yıldır evlat sahibi olmak istediklerini ifade etti.

"İlk karşılaştığımızda çok farklılardı. Küçük olanın değişik davranışları vardı. 5 gün sonra normale döndüler. Sevginizi verdiğiniz an çok değişiyorlar. İlk günler bizim için de çok şaşırtıcıydı. Buzdolabını açıyoruz, şoka giriyor, kahkaha atıyor. İki çocuk birden olunca hayatımızın şokunu yaşadık. Sürekli birlikte olmak, bebeklerin her anlarını paylaşmak bizi çok mutlu ediyor. Bir çocuğun hayatına dokunduğunu hissediyorsun, çok farklı bir şey bu. Birçok şeyin değeri senin için bitiyor. Hep özlediğim ve beklediğim bir hayattı. Çok mutluyuz. Anneler şikayet eder ya 'Yemek yiyemiyorum, şunu yapamıyorum' diye. Ben yıllarca bu şikayetleri bekledim. Keşke öyle olsa da yorulsam, yemek yiyemesem. Bunlar beni hiç mutsuz etmiyor."

"Koruyucu aileliğin insanlara anlatılması lazım"

Özgür Kahraman da, uzun süredir çocuklu hayatı bekledikleri için yeni duruma hemen adapte olduklarını söyledi.

"Uyum setleri aldık. Aktivite kutuları alıyoruz. Çok çabuk öğreniyorlar. İlk kez kalem gördü, seviniyor, inceliyor. Koruyucu aileliğin insanlara anlatılması lazım. İnsanlar biyolojik ailelerini soruyorlar, biz tamamen unutuyoruz. 46 günlük sürede nasıl büyülendiniz derseniz yaşamak gerekiyor. Bakabilecek gücü olan herkese tavsiye ederiz."