Bilim insanlarına göre 1 dakikalık kahkaha çok güçlü bir antidepresan etkisi yaratıyor. Peki gülecek ne var etrafta diye sorabilirsiniz. İçinizi hemen rahatlatalım. Gerçek kahkahalar atmanıza gerek yok. İster sahte ister gerçek olsun kahkaha atmak beynimizde ağrı kesici özelliği olan endorfin hormonunu salgıladığı için stres atmaya birebir. İşte kahkahanın kanıtlanmış faydaları..

Güçlü bir bağışıklık sistemi demek daha az hastalık demek. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için de hormonların dengede olması gerekiyor. İşte kahkaha atmak vücutta bu dengeyi sağlayan yardımcı elemanlardan biri.

Spor yaparken ve kahkaha atarken salgılanan endorfin hormonu ağrı kesici özelliğe sahip olmasıyla yine kendimizi daha iyi hissetmemize neden olur. Stres seviyesinde de ciddi oranda düşüşe neden olur.

Bir gün içerisinde 15 dakika kürek çekerek ya da 20 dakika bisiklete binerek harcadığımız kalorinin aynısını 100 kez gülerek de harcayabiliriz. Yüz, omuz ve karın kaslarına uyguladığı etkiyle kahkaha için iyi bir egzersiz diyebiliriz.

Başımıza gelen küçük büyük tüm olayları duygusal olarak kaldırmak bazen bizi zorlayabiliyor. Kendimizi ortada hiç bir sebep yokken ağlamak ister halde bulabiliyoruz. Bazılarımız için bu sebepsiz ağlama hali rutine bile dönüşmüş olabilir. İşte kahkaha bu durum için de çözüm haline gelebilir. Ağlarken hissettiğimiz duygusal boşalma halini kahkaha atarken de hissedebiliriz.

Kahkahanın bulaşıcı bir eylem olduğunu biliniyor. Peki kahkahanın bu yönünün sosyal artılarını hiç düşündünüz mü? Neşeli bir karakter olmak pozitif geri dönüşler almanızı sağlar. Siz güldükçe etrafınız da bu enerjiden etkilenir. Daha fazla arkadaş edinir, ilişkilerinizi güçlendirirsiniz.

İyimser bir insan olmanız için kahkaha çok faydalı bir eylem. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen iyimserlik hali kahkahayla daha fazla olacaktır.