Ofislerde, marketlerde, mağazalarda ve daha pek çok yerde görebileceğiniz multi klimalar başta olmak üzere bu cihazlar oldukça ilgi görmektedir.

Her mevsim her yerde kullanımı uygun olan bu cihazların kullanımı ve bakımı oldukça önemlidir. Düzenli olarak bakımı yapılan ve kontrolleri gerçekleştirilen bu cihazların ömrü uzar ve kullanan kişilere daha uzun süreli konfor sağlar. Bu cihazların bakımları Samsun klima servisi tarafından ya da işinde uzmanlaşmış olan kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu sayede cihazlar belli bir düzen içerisinde kontrol edilir. Bu cihazların bakımının yetkili servis tarafından yapılması gerektiği gibi, montajının da yetkili servis tarafından yapılması gerekmektedir. Eğer montaj işlemi bu işi bilmeyen ve yetkili olmayan biri tarafından gerçekleştirilirse, kullanıcılar için pekte avantaj sağlamayacaktır. Montajlama işlemi yetkili servisler tarafından yapılırsa, klima ortamdaki en uygun yere monte edilir. Bu da hem klima için hem de kullanıcılar için yararlı olur. Ayrıca bu cihazların daha fazla tasarruf sağlamasına yardımcı olurken, soğutma ve ısıtma konusunda da istenilen sonuç elde edilebilir. Üstelik doğru yerin belirlenmesi ortamda bulunan kişilerin sağlığı içinde yararlı olacaktır. Monte edilmiş olan cihazların arızalanması durumunda yetkili servise kolaylıkla ulaşabilir, oluşan sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu cihazların kullanımı hakkında merak ettiğiniz soruları da istediğiniz zaman yetkili servise yönlendirebilir, merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Özellikle profesyonel seri klimaların montajı yetkili servisler tarafından yapılmalıdır. Evlerde kullanılması tercih edilen bu cihazların daha fazla konfor sağlaması için monte edileceği yer yetkili servis tarafından belirlenmelidir.