Siz de uzun zamandır hayatınızda değişikliklere mi ihtiyaç duyuyorsunuz? Küçük sevinçler büyük çığlıklar doğurur. Belki de küçük adımlar atmalı ve hedefimize ulaşmalıyız. Önce kendimizi keşfetmeli ve içimizdeki mutluluğu yakalamalıyız…

PROFESYONEL KAHVE YAPIMINI ÖĞRENİN

"Bu mu hayatımdaki yenilik?” demeyin. Kahvenin kokusu her bünyeye huzur verir. Önemsediğiniz küçük şeyler bakın nasıl büyük mutluluklara dönüşecek.

Bir barista gibi kahve yapmayı öğrendiğinizde hem ortaya çıkardığınız mükemmel kahveler sizi onurlandıracak, hem de içtiğiniz kahve ile mutlu olacaksınız. Sevdiklerinizle paylaşmak ise paha biçilemez…

KAHVALTININ MUTLULUKLA BİR İLGİSİ VAR

Canım Cemal Süreya, ne kadar da haklı. Kahvaltı her yeni günün başlangıç noktası. Sağlıklı beslenmek insanın bünyesine dinçlik veriyor. Haliyle kendimizi mutlu hissediyoruz. O halde mutluluğumuzu ertelememek için her sabah mutlaka sağlıklı bir kahvaltı şart.

NOT TUTUN

Bütün güzellikler saklanıp tekrar hatırlanmayı hak ediyor. Yazmak, mutluluktur :) Bu durumda ihtiyacımız olan bir kalem ve bir not defteri.

Aklınızdan geçenleri, unutmak istemediklerinizi, tüm sevgi içeren cümleleri mutlaka not edin.

YENİ İNSANLARLA TANIŞIN

İnsan sosyal bir varlık ve tüm kederlerinden sosyalleşerek uzaklaşıyor. Canınızı yakan ne varsa bir tebessümlü sohbet sırasında dağılıveriyor kara bulutları. İnsanlarla "Merhaba” demekten, gülümsemekten çekinmeyin.

Unutmayın Peygamber Efendimiz (SAV) de gülümsemenin bir sadaka olduğunu vurgulamıştır.

MİNİMALİST YAŞAMI BENİMSEYİN

Her şeyin azı karar, çoğu zarar. Hayatınızın düzeninin kaybolmasına izin vermeyin. Yeni bil dil öğrenip aklınızı daha güzel şeyler için kullanın mesela; pozitif şeyler için. Daha az eşya alın, daha az para harcayın…

Mesela bir yıl boyunca daha az şey satın alın. Eminim hepimizin dolabında yıllarca yetecek kıyafet var. Artık kıyafet almayı bırakın. Elinizdekilerle mutlu olmanın hafifliğini yaşayın.

SOSYAL MEDYAYI DAHA AZ KULLANIN

Elbette gelişen dünyadaki değişimlerden faydalanmak hepimizin hakkı. Ancak dozunu bilmekte fayda var. Yediğiniz her şeyin, gittiğiniz her yerin fotoğrafını yine çekin. Ama bir kısmını da kendinize saklayın. İlginç bir şekilde nasıl huzurlu hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Yemeğinizin, tatilinizin, gördüğünüz yerlerin, sevdiğiniz her şeyin önce tadını çıkarın…

Kaynak: en son haber