lucy'nin Resimleri Açık Artırmayla Satışa Sunulacak

Polonya'da Varşova Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan 15 yaşındaki şempanze Lucy'nin resim tutkusunu bakıcıları keşfetti. Lucy'nin eserleri Prag Müzesi'nde sergileniyor.

lucy'nin Resimleri Açık Artırmayla Satışa Sunulacak

Polonya'da içindeki sanatçı ruhunu keşfedilen Lucy adındaki şempanze ressamlığa başladı. Yenilebilir boyalardan tablolar yapan şempanzenin resimleri Varşova'da bulunan Prag Müzesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yetenekli şempanzenin eserleri 2 hafta daha sergilendikten sonra, Yabani Şempanzeleri Koruma Vakfı yararına düzenlenecek açık artırmayla satışa çıkacak.

İlk önce boyaların tadına bakıyor, sonra resim yapıyor

Kadın elbiseleri giymeye, çanta taşımaya ve temizliğe büyük zaafı bulunan Varşova Hayvanat Bahçesi sakini 15 yaşındaki dişi şempanze Lucy, her gün işlerini bitirdikten sonra resim yapıyor. Yetenekli şempanze ilk önce kendisi için özel olarak hazırlanan boyaların tadına bakıyor, sonra resim yapmaya başlıyor. 

Resim tutkusunu keşfetmesinde bakıcılarının da büyük rolü olan Lucy genelde doğaçlama resimler yapıyor. Aynı zamanda hayvanat bahçesindeki 8 şempanzeden biri olan Lucy'nin bugüne kadar yaptığı eserler ise Prag Müzesi'nde sergileniyor.

Kaynak: İHA 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137