Burun şekli yüz güzelliğinde oldukça önemlidir. Ne yazık ki yüzümüze göre burnumuz kusurlu olabiliyor. Makyaj sayesinde minik hilelerle burnumuzda çok güzel düzeltmeler yapabiliriz. İlk yaptığınız işlemler çok başarılı olmayabilir ama teknikleri tam anlamıyla uyguladığınız vakit ve bir kaç deneme sonucunda istediğiniz görüntüyü elde edeceğinize eminim.

BURUN ŞEKİLLENDİRME

Bir aynanın karşısına geçerek odak noktamız olan buruna bakarız. Ve görünen kusurları föndöten ve transparan pudra ile törpüleriz.

- Küçük burun; İdeal olan burun şeklidir. Ancak yüzün dengesini bozacak kadar küçükse burnu ortaya çıkarmak gerekir. Burun kemiği ve yanları için yani tamamını fondöten ve transparan pudrayla ortaya çıkarırız.

- Kalkık burun; Çökük olan kısmı yüz rengine oranla biraz açarak burnu düz gösterebiliriz.

- Eğri burun; Genişliği olan kısıma yüzünüzden 1, 1.5 ton koyu fondötenle kapatarak yani gölgelendirme işlemi yaparız.

- Uzun burun; Burunuzun uzun olan bölgesine koyu fondötenle gölgelendirme yaparız. Bu sayede daha kısa görünür.

- Kalın burun; Yani büyük burun. Gözlerden başlayarak burun bitimine kadar ince bir hat çizeriz. Burnun uç kısmını da aynı şekilde gölgelendirme yaparız.

Burnunuza yaptığınız her işlemi sünger veya fırça yardımıyla yumuşak hareketlerle dağıtırız. Son olarak mat bir görüntü için transparan pudra ile üstünden geçeriz.

Kaynak: en son haber