Market alışverişinde yeni düzen, neler değişecek?

Korona salgını ile birlikte marketlerin çalışma düzeninde de değişikliğe gidiliyor. 'Küçük esnafı koruyacak şekilde' yapılacak düzenlemenin detayları da netleşmeye başladı. Peki, yeni düzende neler değişecek?

Market alışverişinde yeni düzen, neler değişecek?

Koronavirüs salgını ile gündeme gelen zincir marketlerin 'Küçük esnafı koruyacak şekilde' çalışması için oluşturulan taslağın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre zincir marketler Pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak.

AVM'LER İÇİN FORMÜL ARANIYOR

Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması formülü de gündemde ancak AVM'lerin de haftanın bir günü kapalı olması koronavirüsü tedbirleri kapsamında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir süre daha ertelenebileceği belirtiliyor.

AVM İLE BAKKAL ARASINA MESAFE ŞARTI

Gazede Duvar'ın haberine göre: Düzenleme ile yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olma şartı getirilmesi de gündemde. Zincir marketler, mahalle bakkalının 200 metre yakınında olamayacak.

Bulvar üzerinde ise zincir marketler ile mahalle bakkalı arasında 2 kilometre mesafe kuralı uygulanacak.

Hazırlanan düzenlemede dikkat çeken konu başlıklarından biri de nüfusu 2 binin altında olan yerleşimler ile ilgili. Bu bölgelerde zincir market şubeleri açılmayacak ve köy bakkallarının kapanması engellenecek.

NÜFUS KRİTERLERİNE GÖRE ZİNCİR

Yeni düzenlemeye göre, her 5 bin nüfusta bir market açılabilecek. Ayrıca, bazı yerlerde 100'er metre arayla aynı zincir marketin farklı şubelerinin açılması da önlenecek.

İktidarın Meclis'e sunacağı düzenlemede zincir marketlerdeki ürün çeşitliliğinin de yer alacağı, alanı bin 500 metre karenin altında olan zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışının yapılamayacağı ifade ediliyor.

Bu ürünler bin 500 metre kareden büyük zincir marketlerde yapılabilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137