Ankara'da yaşayan Yılmaz'ın, eşi Seval Yılmaz'dan ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Hande Ece'ye 2 yaşındayken otizm teşhisi konuldu.

Doktorların tavsiyesi üzerine çocuğunun özel eğitim alabilmesi için tüm imkanlarını seferber eden Yılmaz, kızını bir yıl boyunca kreşe göndermesinin ardından evde bakım desteği almasını sağladı.

Daha sonra özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine kızını kaydeden Yılmaz, polis memurluğu devam ederken her gün kızını okula götürdü.

Emekli olmasının ardından kızıyla daha fazla ilgilenme imkanı bulan Yılmaz, şu an Nimet Dr. Erdoğan Meto Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun lise bölümünde eğitim gören kızının okul yolundaki en yakın arkadaşı oldu.

"Hep beraber olunca daha mutlu olduğumuzu düşündük"

Yılmaz, kızının 2 yaşındaki davranışları, ağlaması, çevreye olan duyarsızlığı ve ilgisizliği nedeniyle doktorların otizm teşhisi koyduğunu belirtti.

Bu hastalığı öğrendiklerinde üzüldüklerini anlatan Yılmaz, "Otizm nedir diye sorduğumuzda doktorlar, 'İğneyle kuyu kazarak insan eğitmek.' diye tarif ettiler. Bize düzenledikleri raporda çocuğun normal okullara gitmesinin zor olduğunu ifade etti.