Ovacık'ta Bahar ve Kış Bir Arada

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir yanda bahar nedeniyle açan çiçekler bir yanda karlı dağlar...

Ovacık'ta Bahar ve Kış Bir Arada

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir yanda bahar nedeniyle açan çiçekler bir yanda karlı dağlar...Ovacık iki mevsimi bir arada yaşatıyor.

Hava sıcaklıklarının artmaya başlamasıyla Ovacık ilçesinde, hem ilkbahar hem de kış mevsiminin tüm güzellikleri bir arada görülüyor. Şiddetli sağanak yağışların etkisiyle birlikte, ilkbaharın yeşil tonlarının hakim olduğu ilçede, bahar çiçeklerinin oluşturduğu renk cümbüşü ile karlı dağlar görsel bir şölen sunuyor.
Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen ilçede, ılık ve güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Munzur Çayı kıyısında, park ve bahçelerde zaman geçirerek ilkbahar mevsiminin tadını çıkarıyor. İlçede, doğu-batı doğrultusunda uzanan 3 bin 370 metre yükseklikteki Munzur ve Mercan Dağları'nda ise ilkbahar mevsimine rağmen kışın etkisi sürüyor. Eteklerinden zirve kısımlarına kadar beyaz kar örtüsüyle kaplı olan dağlar, eşsiz görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bir doğa harikası olan Ovacık, Elazığ'da kralbet giriş yaşayan vatandaşlara da hafta sonu kaçamağı için fırsat doğuruyor. Elazığ, Ovacık arası mesafe 199 km, yani sadece 3 saat uzaklıkta.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137