Parfüm seçmenin 8 püf noktası

Parfümünüzü değiştirmek, yeni bir parfüm mü almak istiyorsunuz fakat yeni koku konusunda kararsız kaldınız işte size, parfüm seçmenize yardımcı 8 püf nokta.

Parfüm seçmenin 8 püf noktası

Parfüm seçmenin 8 püf noktası

Parfümünüzü değiştirmek, yeni bir parfüm mü almak istiyorsunuz fakat yeni koku konusunda kararsız kaldınız işte size, parfüm seçmenize yardımcı 8 püf nokta.

Parfüm yalnızca güzel kokmamızı sağlamaz aynı zamanda bir kişilik göstergesidir. Bu nedenle parfüm alırken ve kullanırken dikkat edeceğimiz bazı noktalar var.

1- Parfüm kullanmayı sevenlerin yaptığı en büyük hata abartarak parfümü sıkmak. Burnunuz kokuya duyarlı hale gelince bir süre sonra parfümün kokusunu alamazsınız bu yüzden az mı çok mu sıktığınıza karar vermeniz zor olabilir. Bilek içi ve kulak arkası parfüm uygulamasındaki klasik bölgelerdir. Bu bölgeler parfümün yayılmasını kolaylaştırır. Göğüs, kalça kemiği ve bacak üstleri parfüm sürmek için idealdir. Çünkü havayla temas etmedikleri için parfümünüz uzun süre kalıcılığını korur ve koku yaymaya devam eder.

2- Parfüm seçerken kendinizi baskı altında hissetmeyin. Eğer teninize ve zevkinize uygun parfüm bulmakta zorlanıyorsanız yakın çevrenize danışın veya alışverişe çıktığınızda mağaza görevlisinin yardımını isteyin. Nasıl parfümlerden hoşlandığınız ve daha önce ne tür parfümler kullandığınız hakkında bilgi verirseniz, mağaza görevlisi size onlara göre parfüm tavsiyelerinde bulunur.

3- Unutmayın parfümler her tende farklı kokar. Tenin yapısına ve yaşa göre her parfüm her insanda farklı durur. Bu yüzden arkadaşınızda beğendiğiniz bir parfüm kendi üzerinizde hoşunuza gitmeyebilir.

4- Tek bir parfümle yetinmeyin. Üst üste 5 gün aynı parfümü kullanırsanız, artık kokuyu alamaz hale gelirsiniz ve parfüm sürmeyi unutmaya başlarsınız. Çünkü sürseniz de sürmeseniz de o farklı kokuyu artık fark etmemeye başlarsanız. Bu yüzden en az üç farklı parfüm kullanın. Bu sayede teninizdeki kokuyu taze tutabilirsiniz.

5- Dergilerde veya tanıtım panolarında kart üzerine sürülen koku örnekleri size o parfüm hakkında iyi fikir verebilir ancak siz yine de teninizde nasıl durduğunu öğrenmek için parfümü teninize sıkarak dene denemelisiniz. Parfüm denerken bileğinize sıkın, Ancak ilk kokladığınız an parfümün kokusunu doğru şekilde alamazsınız. Gün içinde baktığınız zaman daha doğru bir sonuç alırsınız çünkü ilk sıkıldığı andaki ağır yanıltıcı koku gün içinde azalır, yerine parfümün özü kalır. Bu şekilde de teninize uyumunu doğru şekilde yapabilirsiniz.

6- Parfüm denerken gözlerinizle de odaklanın. Bu sizin daha iyi koku almanızı sağlamaz ancak dikkatinizi aldığınız kokuya verir.

7- Parfüm alırken, yaz için çok kullanışlı olan vücut losyonlarını, kremlerini ve deodorantlarını  da ihmal etmeyin. Parfümler gibi; losyon ve kremlerin de teninize uygun olmasına dikkat edin.

8- Parfümü sıkarken biraz uzakta tutun. Özellikle hassas ciltlere zarar verebileceği için yüze sıkılması çok sakıncalıdır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137