Ramazan Ayıyla Birlikte Patates ve Soğan Fiyatları Düştü

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Denizli'deki pazar yerlerinde patates ve soğan fiyatlarında düşüş yaşandı. Esnaflar fiyatların düşmesini hava sıcaklıklarını bağlayıp ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söylerken vatandaşlar ise 4 TL'den satılan patatesin fiyatının hala yüksek olduğunu belirtti.

Ramazan Ayıyla Birlikte Patates ve Soğan Fiyatları Düştü

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi'nde bulunan Kaleiçi pazarında Ramazan hareketliliği yaşanıyor. İftar ve sahur sofralarını doldurmak ve renklendirmek isteyen Denizlililer pazarın yolunu tutuyor. Pazarda bazı ürünlerin fiyatlarındaki düşüş göze çarparken bazılarının fiyatında ise geçtiğimiz haftalara göre önemli bir değişiklik bulunmuyor. Pazarda özellikle geçtiğimiz aylarda fiyatı tavan yapan ve geçen hafta 7 TL'den satılan patates şuan 4 TL'den alıcısını bekliyor. Pazarda dikkat çeken bir diğer ürün soğan ise 2,5 TL'den satışa sunuluyor.

"RAMAZAN BEREKETLİ GELDİ"

Ramazan ayının gelmesiyle fiyatlarda düşüş yaşandığını belirten Esnaf Mehmet Kara, "Soğan 2 buçuğa düştü, patatesler normal ama soğan daha düşecek. Ramazan bereketli geldi" dedi.

"HAVALAR ISINDIKÇA FİYATLAR DÜŞER"

Yaz aylarının gelmesiyle patates ve soğan fiyatlarındaki düşüşün normal olduğunu dile getiren esnaf Ramazan Özten, "Havalar sıcaklaştıkça toprak ısınır, toprakta mal kalmaması için fiyatların düşmesi normaldir. Fiyatlar şu anda normal, patates kalitesine göre 3-4 ya da 4-5 TL arası ama bunun bir haftaya kadar düşeceğine eminim. Havalar ısındıkça fiyatlar düşer. Geçen hafta 3-4 TL olan soğan bu hafta 2,5-3 TL arasında" diye konuştu.

VATANDAŞ DAHA DA DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Melahat Çalış isimli vatandaş ise, fiyatların geçtiğimiz haftalara göre düştüğünü ancak daha da düşmesini beklediklerini kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137