Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, yaklaşık iki haftada 1095 uçuşla gelen 307 bin 417 Rus misafiri ağırladı.

"Turizmin başkenti" olarak nitelendirilen kent, denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel yapıları, antik kentleri, lüks otelleri, doğayla iç içe konaklama tesisleriyle de dünyanın farklı ülkelerinden turistlere ev sahipliği yapıyor.

Sağlıklı ve güvenli tatilin adresi: Antalya

Kent, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda koronavirüs salgını sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında sağlıklı ve güvenli tatilin adresi haline geldi.

Salgın kapsamında sıkı tedbirlerin alındığı tesislerde, çeşitli ülkelerden gelen misafirler, sağlıklı ve güvenli tatil yapmanın keyfini sürüyor.

Sezonun başlaması ve Rusya'nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasıyla Antalya Havalimanı'nda hareketlilik arttı. Turizmde rekor yılı olan 2019'un rakamlarına yaklaşılan havalimanına, dünyanın her bölgesinden turist geliyor.

Rusya'dan 1095 uçuş gerçekleştirildi

Türkiye'de tatil için en çok Antalya'yı tercih eden Rus turistler de kentin farklı bölgelerinde tatil yapmanın mutluluğunu yaşıyor.