Ülkemizdeki sağlık sorunlarının en büyük sebeplerinden birisi olan sigaranın özellikle bebekler ve çocuklar üzerinde (üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, kulak enfeksiyonları ve dahası gibi) fazlasıyla olumsuz etkiler yarattığı biliniyor. Yapılan yeni araştırmalar ise sigara içen babaların, daha doğmamış olan bebeklerde dahi kalp rahatsızlıkları oluşturabileceğini ortaya koydu.

Hamile kadınların sigara içmesinin bebeklere zararlı olduğu uzun zamandır bilinen bir gerçek. Yapılan yeni araştırma ise sigara içen babaların, hamile eşlerini pasif içici durumuna soktuğunu ortaya koydu. Bu sebeple hamile kadınlar sigara kullanmasa bile doğacak olan bebekte baba kaynaklı kalp rahatsızlıklarının oluşma ihtimali artıyor.

ABD'deki anne adaylarından her yıl 430'unun bebeği, pasif içici olmaları sebebiyle ya ölü doğuyor ya da doğumdan sonra gelişen kalp rahatsızlıkları sebebiyle ölüyor. Konuyla ilgili olarak yetkililerden, anne adaylarının hamile kalmadan önce sigarayı bırakması ve hamilelik süresince hiç kullanmaması için çağrı yapılıyor.