Sinemalarda Bu Hafta 10 Film Var

Bu hafta vizyonda 4’ü yerli 10 film var.

Sinemalarda Bu Hafta 10 Film Var

Yönetmenliğini Can Varol’un yaptığı “11” adlı filmin başrollerinde Zeynep Gülay, Anıl Can Yılar, Osman Cavcı yer alıyor. Gerilim türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Üniversite son sınıf öğrencisi Zeynep; otoskopi rahatsızlığı bulunduğu için, ilaç tedavisi ve psikolojik tedavi almaktadır. Nişanlısının ölümünden kendisini sorumlu tutan Zeynep, zaman zaman kendisini dışarıdan izlediğini hissine kapılır(otoskopi) ve çeşitli sanrılar yaşar. Zeynep’in bu durumundan; sevgilisi Barış ve en yakın arkadaşı İlke de etkilenmekte ve hayatları karmaşa içinde sürüp gitmektedir. Bir gün ileri düzeyde sanrılar yaşayan Zeynep, psikoloğunun önerisini reddederek tedaviden kaçar ve kendisini takip eden diğer kendisi ile yaşama alışmaya karar verir.”

BİR NEFES

Yönetmen koltuğunda Christian Zübert’in oturduğu “Bir Nefes” adlı filmin başrollerini Jördis Triebel, Chara Mata Giannatou, Benjamin Sadler oynuyor. Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle: “Elena, Yünanistan’daki ekonomik kriz yüzünden Frankfurt’a taşınmaya karar verir. Yunan sevgilisinden hamile kaldığını öğrenince, çocuğu aldırmak için ihtiyaç duyduğu parayı bulabilmek için Tessa ve Jan’ın evinde bakıcı olarak işe başlar. Başlarda zorluk çekse de zamanla Lotte bebekle iyi anlaşmaya başlar ve Tessa ile arkadaş olur. Dikkatsiz bir anında Tessa’yı kaybeden Elena Yunanistan’a kaçar. Üzüntüden ve öfkeden gözü kör olmuş Tessa Atina’ya Elena’nın peşinden gider.”

ÇÜNKÜ ONU ÇOK SEVDİM

Erdoğan Koç’un yönetmenliğini yaptığı “Çünkü Onu Çok Sevdim” adli filmin başrollerinde Emre Kanat, Aysu Alev Aygün, Ümit Sağlam bulunuyor. Romantik, dam türündeki film ise şöyle: “Kendini karakalem çizimlere adamış ve en büyük hayali İtalya’da resim eğitimi alıp kendini geliştirmek olan Emre, günün birinde hayatının aşkı ile tanışınca planları altüst oluyor. Arkadaş grubuyla gönüllü olarak katıldıkları bir motivasyon etkinliğinde Sema ile karşılaşan Emre bütün hayatını yeniden planlamaya başlıyor. Zira, Sema ile tanışması Emre'nin içinde gizli kalmış duyguları gün yüzüne çıkartır. Artık Sema'dan ayrı kalma düşüncesi bile acı vermektedir. Hayatını yeniden planlamaya başlayan genç adam bir yandan kendi yaşam sancılarıyla uğraşırken, bir yandan da onsuz olmayacağı genç kadın için mücadele ediyor.”

DOKUZUNCU HAYAT

Gerilim, fantastik türündeki “Dokuzuncu Hayat” adlı filmin yönetmenliğini Alexandre Aja yapıyor. Filmin başrollerinde ise Aiden Longworth, Jamie Dornan, Sarah Gadon var. 9 yaşındaki Louis Drax'ı temel alan filmde, 9 yaşına dek 8 ölümcül kazayı atlatmış olan küçük çocuğun, 9. yaş gününde bir uçurumdan düşmesi konu ediniyor. Durumun garipliğini fark eden bir psikiyatrın başladığı araştırma beklenilenden çok daha fantastik gerçekleri ortaya çıkarıyor.

KEDİ

“Kedi” adlı filmi Ceyda Torun beyazperdeye taşıyor. Belgesel türündeki filmde başrolleri İstanbul sokaklarının sıcak sakinleri olan kediler üstleniyor. Filmin en dikkat çeken yanlarından biri İstanbul’un en işlek yerlerinden alınan doğal görüntülerde oluşmasıdır.

MUMYA

Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis’in başrollerini oynadığı “Mumya” adlı filmin yönetmenliğinde Alex Kurtzman var. Fantastik, macera, korku türündeki film şöyle: “Sıkıca mühürlenmiş olan antik bir mezar yüzyıllardır unutulmuş bir çölde yatmaktadır. Ancak askeri bir operasyon sonucu keşfedilir ve açılır. Zamansız bir şekilde hayatı elinden alınan antik kraliçenin ruhu da uyanmış olur. Yüzyıllar boyunca büyüyen öfkesiyle günümüze uyanan kraliçe insanlığa boyun eğdirmeye ve kendisine yapılanları ödetmeye kararlıdır.”

NEŞELİ DALGALAR: DALGAMANYA

Henry Yu’nun yönetmenliğini üstlendiği “Neşeli Dalgalar: Dalgamanya” adlı filmin başrollerinde Uğur Arslanoğlu, Oğuz Toydemir, Erhan Türkmen yer alıyor. Animasyon, aile, komedi türündeki film özetle şöyle: “Cody ve arkadaşları, sörf dünyasının en çılgın takımı Hang Five ile birlikte dünyanın en meşhur efsanevi sörf mekanına bir yolculuğa çıkar. Bu rüya takım ile yaptıkları yolculukta birbirinden ilginç maceralara atılacaklar, ekip çalışmasının ve en önemlisi dostluğun değerini öğreneceklerdir. Cody, Tavuk Joe ve Lani'ye hayatlarının en çılgın macerasında eşlik edin!”

PRENSES VE KURBAĞA

Animasyon, aile türündeki “Prenses ve Kurbağa” adlı filmin yönetmenliğini Richard Rich yapıyor. Filmin başrollerinde ise Jayden Isabel, Joseph Medrano, Yuri Lowenthal bulunuyor. Film kısaca şöyle: “Prenses ve arkadaşlarının yaşadığı muhteşem krallığa yeni ziyaretçiler gelmiştir. Ancak bu ziyaretçilerin niyetleri kötüdür ve edindikleri misyon da bir hayli tehlikelidir. Prenses, kurbağa ve diğer hayvan arkadaşları krallığı kurtarmak için güçlerini birleştirirler. Ekip, olağanüstü yetenekleri ile yepyeni bir maceraya atılırlar.”

SALUR KAZAN: ZORAKİ KAHRAMAN

Burak Aksak’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Salur Kazan: Zoraki Kahraman” adlı filmin başrollerini Mahir İpek, Devrim Yakut, Onur Atilla oynuyor. Komedi, macera türündeki filmde Dede Korkut hikâyeleri yeniden hayat buluyor. Salur, kötü adamlar tarafından esir alınan sevdiklerini  kurtarabilecek mi? Peki esir alınan oba halkı kötü adamları alt edebilecek mi?

VAMPİR CEHENNEMİ: İSTİLA

Dan Berk ve Robert Olsen’nın yönetmenliğini yaptığı “Vampir Cehennemi: İstila” adlı filmin başrollerinde Connor Paolo, Nick Damici, Laura Abramsen var. Korku, aksiyon türündeki film, Martin'in hikayesini anlatıyor. Yeni Cennet adlı kurtarılmış bölgedeki evi yok edilen Martin Amerika'nın bataklıklarında yalnız başına kalmıştır. Evini yok edenler ise yeniden canlandırılmış bir vampir kardeşliği ve liderleridir. Martin'in hayatta kalabilmek için güvenebileceği tek şey akıl hocası ve efsanevi vampir avcısı Mister'ın uzak hatırasıdır. Martin, tek başına intikam peşine düşer. Bunun için Mister'ı bulması gerekecektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137