Marvel çizgi romanları tarihinde, hatta genel olarak çizgi roman tarihinde, Stan Lee kadar ikonik ve etkili bir figür bulmak oldukça zor. Pek çok sevilen karakterin yaratıcısı olan ve bugün bildiğimiz anlamıyla çizgi romanın oluşmasında önemli katkıları bulunan Lee, her MCU filminde en az bir defa görünmesiyle akıllara sima olarak da kazındı.

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz  sanatçı, birkaç film için cameo olarak adlandırılan sahneler çekmişti. Görünüşe göre Avengers: Endgame, Lee’yi göreceğimiz son film olacak.

Avengers: Endgame hakkında açıklamalar yapan Anthony ve Joe Russo kardeşlere, Lee’nin yeni filmdeki camoesu hakkında bir soru soruldu. Joe Russo, bu filmde son kez kendisini göreceğimizi söyledi. Çocukken Marvel fanatiği olduğunu, içinde Stan Lee’nin sesi de olan Spider-Man çizgi filmleri izleyerek büyüdüğünü söyleyen Joe Russo, Stan Lee ile çalışmayı ise ‘Pavlovvari’ bir deneyim olarak tanımladı. Joe Russo’ya göre Stan Lee’nin sesini duyduğu anda insan yeniden çocuk oluyor. Bu durum hem kendisi hem de bütün ekip için geçerli.

Lee’nin MCU’daki son cameosuna dair detaylar bir sır olarak saklanıyor. Kendisini en son Captain Marvel filminde, Mallrats filmi için ezber yaparken görmüştük.

Yönetmen kardeşlere göre Avengers: Endgame’in sonucunu ya da Lee’nin sürpriz sahnesini tahmin etmek imkansız. Anthony Russo, ihtimalleri aylar boyunca düşündüklerini söylüyor. Pek çok teoriyi gözden geçirdiklerini belirten Anthony Russo, internetteki çoğu teorinin sadece birkaç cümleyi incelediğini ancak filmin kendisinin oldukça yoğun bir eser olduğunu söylüyor.

Ülkemizde 25 Nisan Perşembe günü gösterimi başlayacak olan Avengers: Endgame filminde Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Josh Brolin, Scarlet Johansson, Jeremy Renner, Mike Ruffalo, Don Cheadle gibi isimler yer alıyor.