Taksicilerden Özeleştiri Sicili Bozuklar Var

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı (İTEO) Eyüp Aksu, özeleştiri yaptı, mesleği zan altında bırakan sicili bozuklar olduğunu söyledi.

Taksicilerden Özeleştiri Sicili Bozuklar Var

İTEO Başkanı Aksu, yazılı açıklama yaparak taksicilik mesleğini zan altında bırakanlara yönelik ceza-ödül yetkisinin İTEO'ya verilmesini istedi.

Nedensiz yere kısa mesafe için yolcu almayan ya da müşteriyle sorun yaşayan taksicilere yönelik yaptırımda bulunma yetkisinin kendilerine verilmesi gerektiğine vurgu yapan Aksu, "Bir taksi gerekçesiz olarak sizi almıyor ise bu aracın trafikten men edilmesi, yüklü miktarda bir ceza kesilmesi gerekiyor ki bu kişinin canı yansın ve bir daha bu yanlışı yapmasın. Esnaf odamıza bu yetkiyi versinler, 3 ay sonra İstanbul'da bir kişi taksiden şikayetçi olamaz." ifadelerine yer verdi.

Sektörle ilgili olumsuz algı oluştuğuna değinen Aksu, bu durumun İTEO'nun olduğu kadar Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi'nin de sorunu olduğunu savundu.

SİCİLİ BOZUKLAR ZARAR VERİYOR

Her türlü olumsuz haberin sektörlerini de olumsuz etkilediğini aktaran Aksu, şöyle devam etti: "Hırsız, yan kesici, dolandırıcı gibi nitelendirmelerle karşılaşır hale geldik. Yıllardır taksi sektörü bu kadar gündeme gelmiyordu. Etiler, Başakşehir, Pendik gibi birçok noktada taksilerle ilgili şikayet olmaz ama Mısır Çarşısı, Taksim Meydanı, Cevahir AVM'nin önü, Uzunçayır, Otogar gibi birkaç noktada çalışan 300 kimliği, sicili bozuk kişi sürekli yer değiştirerek mesleğimize zarar veriyor. Yalvarıyoruz, 'beraber temizleyelim' diyoruz ama maalesef bir adım atamıyoruz."

Sektörlerinin bir meslek tanımının olmadığına işaret eden Aksu, bu alanda meslek okulu kurulması ve bu okuldan mezun olanların taksici olması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137