Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiğinin öğrenildiği açıklandı.

Başkan Yıldırım, İlk Kez Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi Başkan Yıldırım, İlk Kez Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

TCDD YÖNETİMİYLE GÖRÜŞME YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal, TCDD Üst Yönetimi ile bir araya gelerek Elazığ Merkez ve Palu ilçesinde duracak şekilde programlanmış turizm açısından büyük katkı sunacak olan Turistik Van Gölü Ekspresi üzerine istişarede bulunmuşlardı.

Elazığ Tren Seferi1

ELAZIĞ’IN TURİZMİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAKTI

Yapılan bu görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda Ankara – Tatvan hattını yapacak olan turistik trenin 4 saat Elazığ merkezde 3 saat ise Palu ilçesinde duracağı ve proje ile Elazığ’ın turizmine ciddi katkı sağlanacağı açıklanmıştı.

Elazığ kamuoyunda da büyük bir heyecan uyandıran bu gelişme şehrin turizm alanında önünün açılacağı bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

Elazığ Tren Seferi2

TURİSTİK TREN SEFERİNİN İPTAL EDİLDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Ancak turistik tren seferinin iptal edildiği öğrenildi. Konuyla ilgili canlı yayında açıklama yapan Furkan Dilaver Ankara’dan aldığı bilgileri aktararak, “Elazığ’ın turizmi açısından büyük önem taşıyan, açıklandığında büyük bir heyecan duyduğumuz Elazığ’da 4 saat, Palu’da 3 saat duracak olan Ankara – Tatvan seferinin maalesef iptal edildiğini öğrendik. TCDD Genel Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere Elazığ’a büyük bir değer katacak olan turistik tren, seferlerin başlamasına 2 gün kala iptal edildi. TCDD Genel Müdürlüğü seferin iptal edildiğine dair resmi yazıyı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na bugün akşam saatlerinde gönderdi. Bakanlığın seferlerin iptal edilmesine dair ilgili yazıyı kabul etmesi bekleniyor. Ancak kamuoyu baskısı olur ve şehir kenetlenirse seferlerin başlamasına bir gün kala bu karardan vaz geçilmesi sağlanabilir. Bu nedenle tüm il yöneticilerine seferlerin iptal edilmemesi için gerekli girişimlerin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

Elazığ Tren Seferi3

ŞEHİR BU TRENİ BEKLİYORDU

Bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik trenin Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te seferlerine başlayacaktı. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan’dan 06.35’ te hareket edecek tren Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş yapacaktı. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyordu.

Ankara-Tatvan parkuru 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkuru ise 9 bin TL olarak belirlenmişti.  

Elazığ Tren Seferi4