EKONOMİ

17 Ocak Altın Fiyatları

Bunun başlıca sebepleri arasında ise düğünlerde takı olarak kullanılması, yatırım yapmak isteyen vatandaşların ise döviz kurları yerine ellerinde bulunan paraları altına yatırmayı tercih etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Haftanın ortasında 17 Ocak Perşembe günü gram, çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Merakla araştırılan o sorunun yanıtını, uzman ve analistlerin tahminlerini bu başlık altından bulabilirsiniz...

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen altın türleri arasında gelmektedir. Bunun başlıca nedeni ise hem çeyreğe benzerliği hem de fiyat olarak ucuz olmasıdır. Özellikle düğünlerde takılması tercih edilen gram altın bu sabah, 222,84 liradan alınırken, 222,89 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altın ülkemizde en çok tercih edilen altın türüdür. Yastıkaltı altın olarak da geçen ve hemen herkes tarafından birinci tercih olan bu altın türü, düğünlerden, birikime kadar birçok alanada kullanımı tercih ediliyor. Çeyrek altın bu sabah, 356,92 liradan alınırken, 365,04 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altında çok sayıda kişinin araştırmalarına konu olmaktadır. Yarım altın, bu sabah 711,61 liradan alınırken, 730,08 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın 17 Ocak Perşembe günü 1.427,6700 TL'den alınırken 1.455,6900 TL'den satılıyor. Tam altın da tıpkı yarım altın gibi genelde yatırım amaçlı saklanır ve kolay kolay bozdurulmaz.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını bugün 1.477,00 TL'den alınırken 1.500,00 TL'den satılıyor. Cumhuriyet altını diğer altın türlerinden farklı olarak daha uzun vadeli birikim aracıdır, hem maddi olarak daha pahalı hem daha ağırdır.