EKONOMİ

19 Ocak Altın Fiyatları

19 Ocak Cumartesi hafta sonu altın fiyatları ile ilgili son dakika düşüş-yükseliş bilgileri gelmeye devam ediyor.

Kış sezonu olsa bile düğünlerin devam etmesi ve hafta sonu yapılması internet üzerinden altın fiyatlarını araştıran vatandaşlar için devam ediyor.

Bireyler tarafından hem yatırım hem de hediyeleşmek için kullanılan olan altın fiyatları canlı olarak haberimizde.

GRAM ALTIN FİYATLARI

Özellikle çeyrek altın fiyatlarındaki değişimden sonra gram altın vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen altın türleri arasında yer alıyor. Gram altın fiyatlarında 19 Ocak Cumartesi 219,49 TL'den alınan gram altın 219,60 TL'den satılıyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın ülkemizde en çok tercih edilen altın çeşitleri arasında yer almaktadır. Çeyrek altın yatırım açısından da çok önemlidir, evlerde biriktirilen birikimlerin büyük kısmı çeyrek altındır. Bugün 353,65 TL'den alınan çeyrek altın 361,70 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

19 Ocak Cumartesi günü 705,09 TL'den alınan yarım altın 723,39 TL'den satılıyor. Yarım altın kolay kolay bozdurulmaz ve birikim amacıyla satın alınır.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın da genelde kuyumculardan yatırım amaçlı satın alınır, düğünlerde gelin ve damadın aile fertleri, yakın arkadaşları tarafından armağan edilir fakat uzun vadeli birikim aracıdır. 1.414,60 TL'den alınan tam altın 1.442,36 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlik olsa da Cumhuriyet altını hem uzun vadeli hem de pahalı ve ağır olduğundan bozdurulmadan saklanır. Cumhuriyet altını bugün 1.468,00 TL'den alınırken 1.490,00 TL'den satılıyor.