EKONOMİ

22 Ocak Altın Fiyatları

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri ve anlık değişimler hemen her gün vatandaşlar tarafından aratılan konular arasında ilk sırada geliyor.

Ülkemizde dolar ve euro gibi bir yatırım aracı olarak görülen altın, döviz kurlarının aksine daha halk tarafından daha çok benimsenmiştir.

Yatırım aracı olmasının yanında hediyeleşme maksatlı olarak da kullanılıyor.

Özellikle yeni evlenen çiftler, çocuğu olan çiftlere gibi tercih edilen takı takma alışkanlıklarında bir numaralı tercihtir.

Altın fiyatları bugün ne kadar sorusu ise günün en çok aratılan konuları arasında bulunmaktadır.

Haftanın ikinci iş günü olan 22 Ocak Salı günü gram, tam, cumhuriyet ve çeyrek altın fiyatları hakkındaki gelişmeler, uzman yorumları ve anlık değişimlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz...

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, ülkemizde çeyrek altından sonra en çok tercih edilen türdür. Özellikle son dönemde popülerliğini arttırmasının başlıca sebebi ise altın fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte alım gücünün bir miktar daha düşmesi ve düğünlerde takı takmak isteyen bireylerin daha ucuz yollu bir şekilde bu işin altından çıkabilmesi ile alakalıdır. Gram altın bu sabah, çok ufak bir miktarda artış göstererek 219,25 alınırken, 219,29 satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kuşkusuz altın denilince ülkede ilk akla gelen türü çeyrek altın oluyor. Yastıkaltı altın olarak da bilinen ve vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen çeyrek, bir dönem yaşanan artışlar neticesinde popülerliğini gram altına kaptırmaya yakındı. Ancak daha sonra piyasaların normalleşmesi birlikte tekrardan zirvedeki yerini aldı. Çeyrek altın bu sabah, 351,96 liradan alınırken 359,97 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatları da vatandaşlar tarafından ilgiyle araştırılan konular arasında yer alıyor, yarım altın gram ve çeyrekten farklı olarak genelde birikim açısından alınır ve kolayca bozdurulmaz. 22 Ocak Salı 701,72 TL'den alınan yarım altın 719,94 TL'den satılıyor.

TAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Tam altın da tıpkı yarım altın gibi uzun vadeli birikim aracıdır. Düğünlerde gelin ve damadın yakınları, aile fertleri ve dostları tarafından armağan edilen tam altın bu sabah saatlerinde 1.407,8300 TL'den alınırken 1.407,8300 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN NE KADAR?

1.460,00 TL'den alınan Cumhuriyet altını 1.482,00 TL'den satılıyor. Cumhuriyet altını ile çeyrek altınarasında benzerlik söz konusu olsa da Cumhuriyet altını çok uzun vadeli birikim aracıdır ve kolay kolay bozdurulmaz.