GÜNDEM

Barış Pınarı Anaokulu’ndan eTwinning Projesi

Barış Pınarı Anaokulu’nun yaptığı proje uluslararası alanda dikkat çekmeyi başardı.

Barış Pınarı Anaokulu öğretmenlerinden Yasemin Polat’ın kuruculugunu  yaptığı proje uluslararası alanda da dikkat çekmeyi başardı.

Mathematıcs Tıme isimli eTwinning projesi, Romanya, Polonya ve Hırvatistan ülkelerinde ortak bir şekilde yürütülüyor.

Barış Pınarı Anaokulu ' nda Hatice Bozkuş ve Sevda Şahin isimli öğretmenlerinde yer aldığı projede temel amaç özellikle matematik alanında kariyerleri boyunca birçok beceriyi geliştirmek.

Yürütülen çalışmanın ayrıntılarını paylaşan Proje Kurucusu Yasemin Polat, “Mathematıcs Tıme isimli eTwinning projesinde 4 Romanya,1 Polonya ortağı ve 1 Hırvatistan kurucu ortağı bulunmaktadır. Kasım 2022 de başlattığımız proje 2023 yılı Mayıs ayına kadar devam edecektir. Hırvatistan 'dan Mirsada Accad isimli okulöncesi öğretmeni ile kuruculuğunu yürüttüğümüz bu proje ile Doğada Matematik, Sanatla Matematik, Oyunla Matematik ve Montessori ile Matematik olarak sınıflandırma yaptık. Aynı zamanda öğrencilerimizde bilgi çağı boyunca kariyerlerinde başarılı olmak için ihtiyaç duyacakları birçok beceriyi geliştirmeyi ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Yeterlik ve Beceri alanlarında da gelişim sağlamalarını hedefleyen planlama yaptık. Bu kapsamda öğrencilerimizin 21.yy.Becerilerinden kodlama, kritik düşünme, yaratıcılık, işbirliği, iletişim, bilgi okuryazarlığı, öğrenme becerileri, medya okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı, liderlik, girişimcilik, üretkenlik, eleştirel düşünme becerilerine katkıda bulunmayı amaç edindik. Aynı zamanda öğrencilerimizde MEB temel beceri ve yeterlilik alanlarından matematik okuryazarlığı -bilgi ve iletişim teknolojileri, okuryazarlığı-öğrenme yeterlilikleri, öz farkındalık alanlarında gelişmelerine fırsat sunmayı amaçladık” İfadelerini kullandı.