GÜNDEM

Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl ve Elazığ'ı Değerlendirdi

Yaklaşık 7 aydır Bingöl Valiliği görevini yürüten Vali Ali Mantı, www.elazigsonhaber.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve www.elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver’i valilik makamında ağırlayan Vali Ali Mantı hem Elazığ’ı hem de Bingöl’ü değerlendirdi.

ELAZIĞ DA SÜTAŞ’LA GURUR DUYACAK

Bingöl’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Ali Mantı, şehirde yapılacak Sütaş Fabrikası’nın Elazığ’a da katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Mantı, “Öncelikle Medya Grubunuza teşekkür ediyorum. Bingöl’e sizin de söylediğiniz gibi 6 ay oldu geleli. Bingöl’ün bizden önceki çalışan valilerine ve çalışan tüm idarecilerine ve aynı zamanda siyasilerine teşekkür ediyorum.

Bingöl’de çok ciddi bir kalkınma hamlesi var. Değişik alanlarda çalışmalar var. Tabi ciddi bir inşaat aşamaları var, ciddi bir tarımsal konularda çalışmalar var. Özellikle hepinizin bildiği, özellikle çevredeki illerimizin de merakla beklediği ve bize sık sık soru sorulan Sütaş konusu var. Sütaş ile ilgili de arazi meseleleri, yollar ve diğer ilimizde yapılması gereken prosedürlerin tamamı tamamlandı. Şu anda firma cazibe programını ve kredi işlemlerini bekliyor. Eğer o projeyi tam ve zamanında inşallah gerçekleştirsek ki gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Sadece Bingöl’ün değil bölgenin ve diğer illerinde ciddi çekim merkezi olacak. Dolayısıyla kardeş şehrimiz olan Elazığ’ında Sütaş’tan faydalanacağını ve Sütaş’la gurur duyacağına inanıyoruz” dedi.

“ÇOK CİDDİ FAYDALARINI GÖRDÜK”

Bingöl’ün ilçelerini ve köylerini karış karış gezen Vali Ali Mantı, “Ben idarecilik anlayışı itibariyle görev yaptığım illerde, ilçelerde bizim idare ettiğimiz ya da beraber ili yönettiğimiz ya da ilçeyi yönettiğimiz insanları tanımak isterim. İnsanların bizden, idareden beklentilerini bilmek isterim. Bunun için yapılacak en güzel şey yüz yüze temas. Çünkü her temas iz bırakır. Bir de insanlar bizi görürse, biz de insanları görürsek yönettiğimiz arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı görürsek hem idare ile vatandaş arasındaki ön yargıyı yok ediyoruz hem de olması gereken icraatları tam ve zamanında birinci elden duyarak birinci ağızdan duyarak yapmaya çalışıyoruz. Bunun çok ciddi faydalarını gördük. Hem devlet, millet kaynaşması açısından hem de hizmetlerin zamanında hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirmek açısından yüz yüze temasların çok ciddi faydaları var. Bende gittiğim tüm il ve ilçelerde bunu yapmaya çalışıyorum. Becerebildiğimiz kadarıyla yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞSİZLİK TÜM ŞEHİRLERİMİZİN SORUNU”

Bingöl’de vatandaşların en çok işsizlikten yakındığını vurgulayan Vali Ali Mantı, “işsizlik sadece Bingöl’ü değil, Elazığ’ın ve diğer illerin hatta Batı’daki illerinde problemi. İşsizlik ülkemizin genel bir problemi. Bu da ilimizde genelde bizdeki talepler, iş talepleri bazı hizmetlerin zamanında kendilerine verilmediğine dair bazı şeyler ama genelde büyük çoğunluk işsizlikten yakınıyor ama yine de Bingöl’de çalışmak isteyen insanlarımız olursa kendine uygun iş bulur. Bizim genelde sıkıntımız işten ziyade insanların keyfine ya da kendisine iş bulamama problemleri var” dedi.

“BEN BİNGÖL’E ALIŞTIM”

Kısa süre içerisinde Bingöl’e alıştığını söyleyen Ali Mantı, “Bingöllülerinde bana alıştığına inanıyorum. Ben gelir gelmez biraz Bingölspor’la ilgilendim. Sporu sevdiğim için Bingölspor’la ilgilendiğimden dolayı gelir gelmez Bingöl’de spor camiasında ciddi bir akis oldu. Bu spor vesilesiyle ulaşamadığımız bazı kesimlere de ulaştık. Bingöl güzel bir şehir. İnsanlarımız iletişime açık ve düzgün bir şekilde yaklaşım gösterildiği taktirde son derece misafirperver, güzel izah edildiği takdirde de güzel anlayışlı bir halkı var. Ben Bingöl’e alıştım. Ben seviyorum umarım Bingöllüler de bize alışmıştır” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİNE MİLLETİNE BAĞLI BİR ŞEHİR”

Bingöl’ün bir huzur şehri olduğunu söyleyen Vali Ali Mantı “Bingöl şehir yapısı itibariyle güzel bir şehrimiz, devletine, milletine bağlı bir şehir. Tabi bizim kırsalımızda bir takım örgütlerin örgütsel faaliyetleri var. Örgütsel yapılanmalar var. Ancak devletimiz Türkiye’nin her yerinde ciddi çalışmalar yaptığı gibi bizde burada Bingöl’de çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnşallah inanıyoruz ve güveniyoruz ki önümüzdeki yılda Bingöl daha güvenli bir hale gelecek. Zaten şu anda şehir merkezinde güvenlik, ilçe merkezinde güvenlik diye bir sıkıntımız yok. Diğer türlü ülkenin huzurunu, ilimizin huzurunu bozmak isteyenlere de zaten gereken dersler veriliyor. Gereken mücadeleler devletimizle, milletimizle topyekün veriliyor. İnşallah ülkemiz dünyanın ortasında huzur adası olmaya doğru hızla gidiyor. Daha da güzel olacağına inanıyorum” dedi.

“ELAZIĞ BİZİM KARDEŞ ŞEHRİMİZ”

Elazığ’dan da övgüyle bahseden Bingöl Valisi Mantı, “Elazığ bizim kardeş şehrimiz. Bizim şöyle bir profilimize baktığımız zaman memurlarımızın büyük çoğunluğu Elazığ’da bizden de Bingöl’den Elazığ’da çok ciddi bir memur sınıfı var. Aynı zamanda bildiğim kadarıyla Elazığ’da çok ciddi bir Bingöl nüfusu var. Dolayısıyla iç içe geçmiş 2 iliz, hatta akraba iliz. Zaman zaman ilden dışarıya çıkayım bir hava alayım dediğim zaman ilk aklıma gelen il Elazığ aşağı yukarı ayda 1 defa gelmeye çalışıyorum. Geldiğim zamanda seviyorum. Orada dostlarımız var. Biraz değişiklik oluyor. Bizim için de iyi oluyor. Kendimiz evimdeki gibi hissediyorum. Bingöl’de nasıl rahat edebiliyorsam Elazığ’da da o şekilde rahat ediyorum” diye konuştu.

“ÇETİN VALİME SELAMLAR”

Çevre şehirlerdeki Valilerle zaman zaman toplantılarda bir araya geldiklerini belirten Vali Ali Mantı, Biz bölge illerimizle, komşu illerimizle kalkınma toplantılarında yada başka vesilelerle bir araya geliyoruz. Özellikle Çetin Valime ve ekibine selam söylüyorum televizyonunuz vasıtasıyla. Diğer Vali arkadaşlarımızla da çok ciddi uyum içerisinde çalışıyoruz. Umarım bu uyumumuz hem bölgeye hem de ülkeye yansır. O şekilde beklentimiz var” dedi.

“ÜMİTLİYİZ VE İNANIYORUZ”

Bingöl’ün ve Elazığ’ın geleceğini iyi gördüğünü söyleyen Bingöl Valisi Ali Mantı, “Biz ümitliyiz ve inanıyoruz. Zaten inancımızda da bizim ümitli olmamız ve inanmamız gerekiyor. Bingöl’ümüzün geleceğinin aynı zamanda ülkemizin geleceğinin aydınlık olduğuna ülkemiz, Bingöl’ümüz ve Elazığ’ımız daha doğrusu Doğu, Güneydoğu, Batı, Kuzey ülkemizin tamamı inşallah yeryüzünde inancımız ve beklentimiz huzur ve güven adası olur. Anadolu mazlumların ve mağdurların son sığınağı. Bu son sığınağı tüm ülkeler olarak, Müslümanlar olarak vatandaşlarımız olarak son sığınağı gözümüz gibi korumamız lazım. Başka gidecek yerimiz yok. İnşallah gelecek ülkemizin olacaktır. Aydınlık günler bizim olacaktır buna inanıyoruz ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.