SPOR

Birevim Elazığspor da “Düşme Kaldırılsın” Diyor

2018-2019 futbol sezonu sonunda bulundukları ligden düşen takımların, bu sezon küme düşmenin kaldırılması için yaptıkları girişimler devam ediyor.

Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk;  Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, Akhisarspor, Bursaspor ve Afjet Afyonspor Kulüp Başkanlarıyla bu yıl için küme düşmenin kaldırılması konusunda hep beraber lobi çalışması yaptıklarını ifade etti.

Konuyu Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ile de görüştüklerini ve Orman’ın da kendilerine destek vereceğini aktaran Başkan Öztürk, aynı şekilde 1. Lig Kulüpler Birliği’nin de desteğini aldıklarını söyledi.

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, küme düşmenin kaldırılması konusunda FIFA boyutunda pürüz yaşanabileceğini ve FIFA’nın bunu kabul etmeyebileceğini kaydederken, “Böyle bir durum var. Sizin de bildiğiniz gibi bu yıl hem Süper Lig’de hem de Spor Toto 1.Lig’de hakemler çok ciddi hatalar yaptı. Değerli Başkanımız Yıldırım Demirören’in istifasının ardından oluşan boşlukta hakemler çok ciddi hatalar yaptılar. Kulüplere maddi ve manevi anlamda zarar verdiler. TFF Başkan Adayımız Sayın Nihat Özdemir Bey’e de konuyu ileteceğiz.” Şeklinde konuştu.

B.Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk’ün, Türkiye futbol federasyonu başkanlığı seçimleri için oy kullanacak olan Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’yla Cuma veya cumartesi günü Ankara’da bir görüşme yapacağı öğrenilirken, Elazığspor’un geleceğinin masaya yatırılacağı görüşmede kulübün kaderinin de belirleneceği ifade ediliyor.