Elazığ İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Av. Ömer Faruk Çelik başkanlığında toplanarak şehrin geleceği ve kamu kaynaklarının kullanımı açısından kritik öneme sahip olan Denetim Komisyonu raporunu görüştü.
Yaklaşık iki ay süren titiz bir çalışmanın ürünü olan raporu sunan Denetim Komisyonu Başkanı Abbas Yeğen, idarenin 2025 yılındaki performansını ve mali tablosunu detaylarıyla paylaştı.
Başkan Abbas Yeğen, konuşmasında Elazığ İl Özel İdaresi’nin mali gücüne dikkat çekerek, 4 milyar 248 milyon lira tutarındaki bütçe büyüklüğünün idarenin yönetim kabiliyetini kanıtladığını ifade etti.
Elazığ İl Özel İdaresi’nin Türkiye’deki 51 il özel idaresi arasında birçok alanda zirvede yer aldığını hatırlatan Abbas Yeğen, bu başarıda birlik ve beraberliğin önemli olduğuna dikkat çekti.
İl Genel Meclisi tarafından görüşülen rapor, Elazığ İl Özel İdaresi’nin hem masa başında hem de sahada başarılı bir yılı geride bıraktığını tescillemiş oldu.