GÜNDEM

Elazığ’da Karla Mücadele Seferberliği: 204 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı sonrası il genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 20 Ocak 2026 saat 21.16 itibarıyla hazırlanan tabloya göre, gün içerisinde 204 köy yolu yeniden ulaşıma açılırken, halen 103 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.

Toplamda 90 araç ve 120 personel ile sahada görev yapan ekipler, özellikle merkez, Karakoçan, Sivrice ve Kovancılar ilçelerinde yoğun mesai harcadı.

İlçelere göre bazı veriler şöyle: Merkez: 30 köy yolu açıldı, 29 köy yolu kapalı, Karakoçan: 33 köy yolu açıldı, 23 köy yolu kapalı, Sivrice: 35 köy yolu açıldı, 10 köy yolu kapalı, Kovancılar: 32 köy yolu açıldı, 2 köy yolu kapalı

Yetkililer, kapalı köy yollarının da en kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmaların 7/24 esasına göre devam ettiğini belirtti. Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça kapalı güzergâhları kullanmamaları ve ekiplerin uyarılarını dikkate almaları istendi.