GÜNDEM

Elazığ’da Yatırımcılara 240 Milyon TL’ye Kadar Destek

Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında Elazığ’da gıda sanayisi, turizm ve tarıma yönelik yatırımlara büyük teşvikler sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Elazığ’da yapılacak yatırımlar için 240 milyon TL’ye kadar destek sağlanacak.

Elazığ’da desteklenecek yatırım alanları arasında; entegre tavuk eti işleme tesisi, mermer atıklarından yapı malzemeleri üretim tesisi, Hazar Gölü çevresinde dört yıldız ve üzeri konaklama tesisi ile üzüm ve üzüm mamulleri üretim tesisi bulunuyor.

Yatırımcılara yüzde 50 vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yatırım yeri tahsisi, 240 milyon TL’ye kadar faiz veya nakdi destek, ayrıca 12 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği gibi teşvikler sunulacak.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, programın Elazığ için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Amacımız kalıcı istihdam ve katma değerli üretim. Elazığ, gıda, tarım ve turizm alanında önemli bir merkez haline gelecek” dedi.