GÜNDEM

Erdem: Devletimizden Hibe Desteği Bekliyoruz

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, deprem ve ardından gelen pandemi süreci ile birlikte esnafın sıkıntılar  yaşadığını belirterek, dar boğazın atlatılması için hükümetten beklentileri olduğunu söyledi

ERDEM: KREDİLERİN ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Başkan Erdem, “Pandemi ve depremden dolayı iş yerleri kapanan esnaflarımızın yaralarını sarması açısından en azından 50 bin TL iş yerleri kapanmayan esnaflara ise 30 bin TL hibe desteğinde bulunulması esnaflarımız için derin bir nefes olacağından devletimizden bu konuda yardımlarını talep ediyoruz biz. KOSGEB kredisi, banka ve kooperatiflerden faizsiz destek kredileri kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın pandemi dönemindeki kısıtlamalar sonucunda dükkanlarının kapalı olmasından dolayı geri ödemesinde zorluk çekmekte olup kredilerin geri dönmelerinin ertelenmesini ve ertelenmesi durumunda ise faiz uygulanmamasını talep ediyoruz biz” ifadelerini kullandı.

ERDEM: ELAZIĞ İKİ DEPREM YAŞAMIŞ OLDU

Başkan Erdem, “Covid-19’dan etkilenen mikro ve küçük işletmelere 75 bin liraya kadar olan hızlı destek programından sadece imalat sektörü değil de hizmet sektöründeki yararlanmasını biz talep ediyoruz. Tüm esnafın yararlanmasını biz talep ediyoruz. Bu 75 bin lira. Yeniden bir çalışma var. İmalat ve üretim yönünde olanlara bunları verecekler ama neticede hizmet sektöründe olanlar da esnaflık yapıyor. Onlar da ticaret yapıyor. Onun için bunların hepsinin bundan faydalanması lazım. Talebimiz bu. İçinde bulunduğumuz ekonomik dalgalanmaların Elazığ esnafı üzerinde olumsuz etki oluşturmuş olup birden fazla sorun ve sıkıntıya maruz kalan Elazığ esnaf ve sanatkarlarımıza pozitif bir ayrımcılık uygulanmasını biz Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı olarak devletimizden talep ediyoruz. Niye pozitif ayrımcılık diyoruz? Çünkü Elazığ 24 Ocak’ta deprem yaşamış, Mart ayında pandei yaşamış ve iki deprem bir arada yaşamış oluyoruz. Bize farklı bir ayrımcılık yapılması lazım ki ben hibe desteklerini zaten özellikle bunun için istiyorum. Belki tamam kredi verilebilir ama aldığı krediyi adamın ödeme şansı yok ki, ödeyemiyor ki. Para kazanamıyor, iş yeri sıkıntılı, kapalı veya çalışamıyor. Bundan dolayı devletimizin gücü yerinde, gücü yüksek Allah’ın izniyle. Yani bizi bu sıkıntıdan Elazığ esnafını bu sıkıntıdan kurtarmak için ben buradan yetkililere bu talebimi döne döne dile getiriyorum. Özellikle BAĞ-KUR primlerini SSK primlerinin en az yarısını hiç değilse devlet tarafından karşılanmasını biz talep ediyoruz. Bunlar çünkü önemli konular. Gerçekten esnaf para kazanamayınca örneğin kredi aldılar. Biz bu kredilerin ciddi manada ertelenmelerini talep ediyoruz, istiyoruz” şeklinde konuştu.