GÜNDEM

Fırat Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu’ndan Anlamlı Etkinlik

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Fırat Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından “kültürel günler” programı düzenlendi.

Program öncesinde Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen sergi gezildi.

Etkinlikte çeşitli ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler sahnelendi. Gösteride eğlenceli anlar yaşandı.

Programa, Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, STK Temsilcileri, yabancı uyruklu öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program İstiklal Marşı ile başladı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

DEMİRDAĞ: ÜSTÜNLÜK ANCAK İYİ İNSAN OLMAKLA GEÇİYOR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, “Yabancı uyruklu öğrenciler şeklinde bir tabir geçiyor, artık yabancı uyruklu tabiri yok. Hepimiz bir topluluk olarak Fırat Ünitesi’nin birer mensubu, birer öğrencisi olarak hepimiz kardeşiz. ‘Bütün müminler kardeştir’ Üstünlük ancak takvayla olabiliyor. Üstünlük ancak iyi insan olmakla geçiyor. Dinimizin ana emri bu şekilde. Gerçekten hepimiz bir ümmetin parçasıyız. İnançlarımız farklı olsa da bazen farklı ülkeden kardeşlerimizde var. Hepimiz Hz. Adem’le Havva’!nın çocuklarıyız. Hepimiz her şeyden önce insanız. Tabi ki bir toplulukta yaşamak insanın kaderidir. Kimimiz Afrika’da doğmuşuz, kimimiz Asya’da kimimiz Avrupa’da kimimiz Elazığ’da, kimimiz Diyarbakır’da kimimiz Edirne’de, İzmir’de… Ama netice itibariyle hepimiz insanız. Mühim olan; adaletle hükmetmek lazım, adil olmak lazım. Orada da diyor ki; ‘adaletle hükmedenlerden olunuz’ diyor. Bir de insanlık için, insanlığın ortak değerleri için ne yapmamız lazım? Çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

KOYUNCU: ELAZIĞ BU KAPSAMDA ÖNEMLİ BİR İVME YAKALAMIŞ DURUMDA

Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu da, “Hepimizin bildiği üzere global dünyada ekonomik alandaki ortaklaşma arayışları, eğitimlere yeni bir boomerang getirisi hissettirmekte. Artık yabancı uyruklu demeyeceğim; bizden biri olan öğrencilerimiz bu dolaşımı da bu manada gerçekten bir çok sektörün önemli birer ayağını oluşturmakta. Ülkemiz yıllardır yurt dışına öğrenci gönderen bir konumdayken artık binlerce yabancı uyruklu öğrenci Türk üniversitelerinde öğrenim görmeye başladı. Bunun gerçekten önemli ve heyecan verici bir kazanım olduğunun kanaatindeyim. Ne mutlu ki sayılar 20-30’lardan binler üzerine çıktı. Dünyadaki ülke sayısının neredeyse 4’de biri kadar öğrenciden millet burada. Çok hoş bir şey hakikatten. Bizde bir atasözü var; ‘çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilir’ derler. Bu genç kardeşlerimiz ne mutlu hem okuyorlar hem geziyorlar hem de kendi kültürel kodlarını bizim okumamızla çok yönlü bir fırsat olarak bizlere tanıyorlar. Bu önemli süreç ve bu süreci yönetenler kazanıyor dünyada. Her bir arkadaşlar izlerin fahri elçisi olacaksınız. Elazığ bu kapsamda önemli bir ivme yakalamış durumda. Devamı elbette de gelecek. Getirilecek vizyon, potansiyele sahibiz. Bunu burada da bizzat müşaade ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAYAOĞLU: 47 ÜLKEDE ELAZIĞ FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE FİDANLARI DİKİYORSUNUZ

Programın koordinatörlerinden İbrahim Kayaoğlu ise, “Sayın Rektörüm gerçekten 47 ülkede Elazığ Fırat Üniversitesi’nde fidanları dikiyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel hizmet yapıyorsunuz. Sadece üniversite ile çok ilintili olduğumuz için söylüyorum; sadece üniversitedeki Rektörümüz değil, emin olun kapıdakı müstahdeminden öğretim görevlisine, sekreterine ve akademik personelin hemen hemen tamamı; bütün bu yapılan bu çalışmalara emek veriyorlar. Bu kadar emek sarf eden, bu fedakarlığı yapan Fırat Üniversitesi’ndeki bütün personele çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gösteride daha sonra Elazığ halk oyunları gösterisi, öğrencilerin hazırlamış olduğu koro, çeşitli ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilerin hazırlamış olduğu yöresel gösteri sergilendi.

Konuşmanın ardından plaket takdimi gerçekleştirildi.

HABER: SITKI TAŞEL