Elazığ

2018'de Elazığ'da Neler Yaşandı

Bir yıl daha geçti düş’e dokunur gibi…. Ve bir yıl daha akıp gitti ömürden… Bir yılı daha takvim yapraklarından düşürdük. Uzun bir yıldan bir ömür ve satırlara sığan üç beş cümle kaldı. Bir yıl içerisinde Elazığ’da ve güzel ülkemizde neler neler olup bitti, ne badireler atlatıldı..

2018 yılının ilk haftalarında 13 Ocak tarihinde Elazığ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı.. Erdoğan, partisinin 6. Olağan kongresine katılmak üzere şehre geldi, vatandaşla ve partilileriyle buluştu.

20 Ocak 2018 tarihinde cazibe merkezleri programı kapsamında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar 6. bölge imkanlarından faydalanabileceği haberi geldi.

21 Ocak tarihinde Ülkemizi ilgilendiren bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ ziyaretinde sınır ötesine operasyonu işaret etmiş. O işaret hayata geçirildi ve 21 Ocak günü Afrin’e kahramanlarımız uğurlandı..

4 Şubat günü ise Elazığ’a acı haber ulaştı. 21 Ocak tarihinde başlatılan Afrin operasyonunda Elazığ ilk şehidini verdi. Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit düşen Elazığlı hemşehrimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu, memleketi Elazığ’da gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

10 Mart tarihinde Elazığ’ı hüzne boğan acı bir haber geldi. Diyabet rahatsızlığını geçirdiği operasyon ile atlatan Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin’in kalp krizinden hayatını kaybetti haberi ulaştı..

Ergin’in hayatını kaybetmesinin ardından 19 Mart günü, Yurtbaşı Belediye Başkanlığına AK Parti tarafından Yasin Yılmaz getirildi.

19 Mart tarihinde Televizyonumuzla ilgili gurur verici bir haber geldi.. Kanal Fırat, Türkiye genelindeki tüm televizyonlar arasında en çok izlenen 13. Kanal oldu

1 Nisan tarihinde ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri yenilendi. Eski Başkan İdris Alan, seçimlerde başkanlık koltuğunu Asilhan Arslan’a teslim etti. Seçim sonucunda 14 meslek grubundan 11’ini Asilhan Arslan’ın grubu aldı, İdris Alan’ın grubundan ise 3 meslek grubu kazandı..

12 Nisan tarihinde, Aralık ayında bazı ulusal basın yayın organları ve bazı kesimler tarafında sabote edilen Diyanet Eğitim Külliyesi yapımı yatırım programına alındı.

15 Mayıs tarihinde ise acı bir haberler yürekler dağlandı. Elazığ, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcıları Siraç Bingöl ve Emrullah Ataş’ın Ankara’dan Elazığ’a dönerken Malatya’da geçirdikleri trafik kazası sonucunda hayatlarını kaybettikleri haberiyle yıkıldı.

1 Haziran tarihinde ise dönemin Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim mitingleri kapsamında Elazığ’a geldi.

8 Haziran tarihinde ise Elazığlılar, Elektrikli otobüslerle tanıştı. ELBÜS’ler Haziran ayı ile birlikte toplu taşıma araçları arasında yerini aldı.

24 Haziran sabahında Türkiye sandık başına gitti ve yeni bir dönemin başlaması için oylarını kullandı. 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti 4 milletvekili, CHP ise 41 yıl sonra Elazığ’da ilk kez 1 milletvekili çıkardı.

26 Temmuz tarihinde uzun süre yoğun bakım ünitesinde hayatta kalma mücadelesi veren şehrin yetiştirdiği önemli bir değer, böyük abi Bünyamin Eroğlu’nun acı haberi geldi. Acı haberi alanlar hastaneye koştu.. Böyük abi 27 Temmuz tarihinde son yolcuğuna uğurlandı.

30 Temmuz tarihinde ise Kameriyeleri, spor alanları, çocuk oyun alanları, yapay şelalesi, gezinti alanları ile Elazığ’a kazandırılan Cip Mesire Alanının açılış töreni gerçekleştirildi.

1 Ağustos tarihinde ise yapımı öncesi ve yapım sırasında çok konuşulan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, hizmete açıldı..

30 Ağustos tarihinde ise Kanal Fırat’ta bir ödül daha geldi. İlkeli ve tarafsız yayınları, doğru ve hızlı haberleriyle Elazığ’dan dünyaya açılan Kanal Fırat televizyonu Elazığ’a önemli bir ödül daha kazandırdı. Şehrin tanıtımına büyük katkıları olan ve Elazığ’dan dünyaya açılan Kanal Fırat Televizyonu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından Türkiye’nin en iyi yerel kanalı seçildi. Ankara’da gerçekleşen ödül töreninde Prof. Dr. Yasemin Açık Kanal Fırat Televizyonu’nun ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

13 Ekim tarihinde Elazığ yine önemli bir değerini kaybetti. Türkiye ve Elazığ siyasetinin önde gelen isimlerinden Milletvekilliği ve Belediye başkanlığı görevlerinde bulunan Avukat Rasim Küçükel hayatını kaybetti. Elazığ’ın önemli değerlerinden Küçükel, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

25 Ekim tarihinde ise Elazığ’a tarihte ilk kez müftü yardımcılığına bir kadın atandı. Elazığ’a ilk kez atanan kadın müftü yardımcısı Hatice Arslan görevine devam ediyor..

28 Ekim tarihinde ise Elazığ’da ilk kez köfteciler sokakta salçalı köfte festivali düzenlendi.

Takvim yaprakları 1 Kasım tarihini gösterdiğinde Harput Diyanet Eğitim Külliyesinin ihalesi gerçekleştirildi.

19 Kasım tarihinde MHP’nin Elazığ Belediye Başkan Adayının Prof. Dr. Bilal Çoban olduğu açıklandı. MHP Belediye Başkan Adayı Çoban yaptığı ilk açıklamada; “vatandaşlarımız bize canı gönülden sarılıp inandılar. Şimdi bu inanç temellerini seçime kadar taşıyıp şanlı bir zaferle sonuçlandırmak istiyoruz” dedi. Açıklamasında kendisine verilen destekten dolayı Kanal Fırat’a teşekkür eden Çoban “Kanal Fırat olarak süreci başından beri takip ettiniz, 9 yıldır beni taşıdınız. Kanal Fırat Televizyonunun sahibi Yasemin Açık Hanım’a çok teşekkür ediyorum, Zeki Akbıyık’ın şahsında bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bir memur buraya kadar ancak böyle taşınırdı. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

24 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Elazığ Belediye Başkan Adayının Şahin Şerifoğulları olduğunu açıkladı. Şerifoğulları yaptığı açıklamada; Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, “Biz bu göreve talip olurken Elazığ’ı tanıdığımızı söyledik, Elazığ’ın sıkıntılarının ne olduğunu bildiğimizi söyledik, kaynak noktasında Elazığ’ın neler yapabileceğini söyledik. Biz bugün yine sevgi ile yapacağıma, milletvekillerimizle il başkanımızla birlikte, teşkilatımızla, halkımızla birlikte Elazığ’ımızı ekonomik, sosyal ve kültürel alanda başta olmak üzere tüm alanlarda hizmet edeceğimize müreffeh bir Elazığ, gelişmiş bir Elazığ oluşturmak adına çalışmalar yapacağımızı söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

4 Aralık tarihinde ise Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Elazığ Belediye Başkan adayını açıkladı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Eski başkanlarından İş Adamı Ali Şekerdağ, İYİ Parti’nin Elazığ Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

8 Aralık’ta akşam saatlerinde haber merkezlerine bir cinayet haberinin bilgisi ulaştı. Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Girgin bir cinayete kurban gitmişti.. Doç. Dr. Mustafa Girgin, Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi ve sevgilisi doktor tarafından, öğrenci evine çağrılarak, defalarca bıçaklanıp öldürüldü. Olayın ardından sevgililer tutuklandı..

Elazığ’da bir yıl acısıyla tatlısıyla geride kaldı. Yeni yılda acıların son bulması temennisiyle İyi Yıllar Elazığ, İyi Yıllar Türkiye…