Elazığ

7 IŞIĞIMIZ BUGÜN YANMADI

Onların okuduğu okullarda hüzün vardı. Karne alıp, yarıyıl tatiline çıktıkları okullarına geri dönemediler. Depremin ardından üç haftalık ara yıl tatili verilen Elazığ’da okullar eğitim ve öğretime hüzünlü başladı. Hayatlarını kaybeden öğrenciler unutulmadı, masalarına çiçekler ve fotoğrafları bırakıldı.

ONUR YILDIZ Mustafapaşa Mahallesinde bulunan Aykent Apartmanının çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Onur Yıldız'ın eğitim gördüğü Şehit Sezer Aydemir İmam Hatip Ortaokulu’nda da ilk gün hüzünlü geçti. Onur için başka bir sınıftan arkadaşının yazdığı şiir okulun bahçesinde okundu. Şiirin okunmasıyla arkadaşları ve öğretmenleri göz yaşlarına hakim olamadı. 6-B sınıfında eğitim göre Onur'un boş kalan masasına da fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. İlk derste Onur’un arkadaşları ve öğretmenleri tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

MİRAÇ ALİ ASLAN Hüzün yaşanan okullardan biri de annesi ve kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Ali Aslan'ın eğitim gördüğü İsmetpaşa İlkokulu oldu. Mustafapaşa Mahallesinde ikamet eden dedelerinin yanında giden Miraç Ali Aslan, anneannesi, dedesi, annesi ve kız kardeşiyle birlikte yıkılan binanın enkazının altında kalarak hayatını kaybetmişti. Minik Miraç için okuduğu okul tarafından idareci, öğretmen, öğrenciler ve velilerin de katılımıyla anma töreni düzenlendi. Törende Kur’anı Kerim okunup dualar edildi. Sınıf arkadaşları ise arkadaşlarını anlatıp öğretmenleri ile birlikte Miraç’ın boş bıraktığı sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirdi.

MİRAÇ DİŞLİ Maden ilçesi Gezin köyü Tılhem Caddesi üzerinde çöken 6 katlı Mavi Göl Apartmanında 6,5 aylık hamile annesi ile birlikte hayatını kaybeden 13 yaşındaki Miraç Dişli de, Aziz Gül Ortaokulu öğrencisiydi. Öğretmenleri ve arkadaşları 8 -G sınıfında Miraç Can Dişli'nin boş bıraktığı sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirdi.

SALİH İNCE: Mustafapaşa Mahallesinde çöken Kalay apartmanında enkaz altında kalan Salih İnce de babası Necmettin İnce ile birlikte hayatını kaybetmişti. 7 yaşındaki Salih İnce'nin eğitim gördüğü Naide Karakaya İlkokulu’nda da eğitime başlandı. İnce’nin Öğretmeni Zuhal Munzur ve okul idarecileri 1-A sınıfında eğitim gören minik öğrencinin boş kalan sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirdi. Öğretmen Zuhal Munzur, öğrencilerine Salih İnce’nin depremde öldüğünü anlatmaya çalıştığı anlarda gözyaşlarına boğuldu. Zuhal öğretmenin öğrencisi için gözyaşı döktüğü anlar sınıftaki öğrencileri de duygulandırdı.

ÖMER ASAF ELİDAR Sürsürü Mahallesinde yıkılan Dilek Sitesinde anne Tansel Elidar ile hayatını kaybeden Ömer Asaf da eğitim gördüğü Aziz Gül Ortaokulunda anıldı. Öğretmenleri ve arkadaşları 5 -E sınıfında Ömer Asaf Elidar’ın boş kalan sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirip, tahtaya ise ‘Seni Hiç Unutmayacağız’ ve ‘Seni Kalbimizde yaşatacağız’ yazıları yazdı.

SENA NUR DEMİR Dilek apartmanının çökmesi sonucunda hayatını kaybedenlerden biri de Sena Nur Demir’di. Okuduğu Hıdır Sever Anadolu Lisesi’ndeki 9-B sınıfında hüzün ve sessizlik hakimdi. Sena Nur'un, boş kalan masasına fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı.

MUHAMMET SALİH CİVELEK Depremde hayatını kaybeden Muhammet Salih Civelek, Sürsürü Mahallesi’nde çöken Dilek apartmanında annesi ile birlikte hayatını kaybetmişti. Vali Lütfullah Bilgin İlkokulunda üçüncü sınıfa gidiyordu. Civelek'in 3 C sınıfındaki masasına fotoğrafı ve çiçek bırakıldı.