Genel

Tunceli’de Teröre Geçit Yok!

Tunceli kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen başarılı operasyonlarda son 2 ayda 14 terör örgütü üyesi teslim olurken, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

Tunceli'de 2016'nın ilk günlerinde başlayan ve 2017'de de aralıksız devam eden başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK'ya darbe üzerine darbe vurulmaya devam ediliyor.

Operasyonlar sayesinde geçen yıl 150'ye yakın terör örgütü mensubunu etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, 2017'de de operasyonlarını örgütün en güçlü olduğunu iddia ettiği, "girilemez ve ulaşılamaz" denilen Aliboğazı, Kızılmescit, Dokuzkaya ve Kutuderesi gibi bölgelere kaydırdı.

Güvenlik güçleri, geçen yıl kış aylarında kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı vadilere girerek tüm olumsuz hava koşullarına rağmen her yeri karış karış aramıştı. Kolluk kuvvetleri, bu yıl da kış üstenmesinden çıkan terör örgütü mensuplarıyla girdiği tüm çatışmalarda örgüte ağır darbeler vuran operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

Kutu Deresi bölgesine 26 Mart'ta karadan düzenlenen ve 14 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden birinin 4 Haziran 1997'de Irak'ın kuzeyindeki operasyonda Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopteri füzeyle vurarak 11 askerin şehit düşmesine neden olan "Ferhat Dersim" kod adlı Yusuf Doğan olduğu belirlendi.

Aynı operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de İçişleri Bakanlığının "Ödül Yönetmeliği" kapsamındaki "Aranan Teröristler Listesi"nde gri kategoride yer alan "Bahoz Serhat" kod adlı Özkan Özmen olduğu tespit edilmişti. Özmen'in, kent merkezinde 4 Eylül 2011'de halı sahada maç yapan Komiser Cem Kerman ile karşılaşmayı izleyen Dilay Kerman'ın şehit edildiği ve 8 polisin yaralandığı saldırının planlayıcısı, 2013'te de Tunceli-Pülümür karayolunu keserek bir vatandaşın kaçırılması olayının faili olduğu ortaya çıkarılmıştı. sadecehaber