GÜNDEM

Milletvekili Balık, Kadın Girişimcilerle Buluştu

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz ile birlikte kurumun destekleri ile kendi işlerinin patronu olan kadınlarla bir araya geldi.

Balık, TKDK destekleri kurumun destekleri ile 300 koyun ile çiftçiliğe başlayan Ayfer Yıldırım’ı ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Balık daha sonra yine TKDK destekli Çemişgezek feribot iskelesi civarında bulunan Aysel Kaya Pelican tarafından kurulan Alabalık Yatırımı tesisini gezdi.

Milletvekilinin son durağı ise Sün Köyü oldu. Burada kadınlar tarafından kurulan Üretim ve İşletme kooperatifinde incelemelerde bulundu.

Kooperatif Başkanı Sultan Aytekin, çalışmaları hakkında Milletvekili Balık’a bilgiler verdi.

Ziyarete katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ’da 12 kadın kooperatifin kurulduğunu ifade etti.

KARAHAN: HEDEFİMİZ 120 KADIN İLE YOLA DEVAM ETMEK

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “ ilk etapta 70 tane kadın üreticimiz şuanda bu kooperatife üye oldular. Ama buradaki hedefimiz 120 kadın ile yola devam etmek. Burada geçenlerde gelmişlerdi görüşme yaptık eski bir okulları var yani köy okulu onu milli eğitim muhtarlığımıza devrini yapmış. Biz şimdi kooperatif kadın üyelerimizle beraber özellikle burada biz Türkiye’ye örnek olacak bir proje hayata geçirdik sizlerin desteğiyle.” dedi.

Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Balık, üretime katkı sağlayan kadınlara devletin çok büyük destekler sunduğunu ifade etti.

BALIK: CİDDİ BİR DESTEĞİMİZ VAR KADINLARIMIZA

Milletvekili Sermin Balık, “ TKDK tarafından özellikle kooperatifleşmiş ise %65 hibe %18 KDV muafiyeti ile çok ciddi bir desteğimiz var kadınlarımıza. Yine sabah destek alıp TKDK destekleri ile hayvancılık ile uğraşan %65 gibi bir hibe ile hayvancılık yapan arkasından yine TKDK desteği ile %65, 70 civarında aldığı hibe ile alabalık üretimi sağlayan ki biliyorsunuz Türkiye’de alabalık üretiminde Türkiye’de ilk sırada Elazığ.” dedi.

Balık, üreten kadınların aynı zamanda Elazığ’ın yöresel ürünlerinin tanıtımına da katkı sağladığını söyledi.

BALIK: SÜN KÖYÜNDE KORUK SUYU İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Milletvekili Sermin Balık, “ Elazığ’ın orciğini, yine aynı şekilde ağın leblebisini, kurutmalık dolmalarını başka hiçbir yerde bu kadar lezzetli bulamazsınız. Yine Sün köyünde koruk suyu ile ilgili çok ciddi bir çalışmalarımız var.” dedi.