GÜNDEM

Milletvekili Türkkan’a Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyine kullandığı hakaretlere bir tepkide 15 Temmuz Şehit, Gazi Doğu ve Güneydoğu Terör Mağdurları Federasyonundan geldi.

Federasyon Bingöl’deki şehit yakınına yapılan saygısızlığı kınadı.

OLCAY: MECLİSTEN İLİŞKİSİNİ KESİLMESİNİ İSTİYORUZ

15 Temmuz Şehit, Gazi Doğu ve Güneydoğu Terör Mağdurları Genel Başkanı Mefahir Olcay, “İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan şehidimin yakınına ağza alınmayacak laflar söylemiş. Biz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Hiçbir şekilde tahammül etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız, talebimiz şudur; bu insanın meclisten ilişkisini kesip, bu adamın bu ülkeden bir tas su içerse dahil bu adama haramdır. Bu ülkede kalmayı hak etmemiş. Bu milletin kanıyla, canıyla, emeğiyle para alacaksın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oturacaksın ve şehitlere dil uzatacaksın. Senin haddinde değil hesabında değil bu vatanın, bu toprağın için canını kanını feda eden insanlara dil uzatmak” ifadelerini kullandı.

YAIK: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GİBİ KUTSAL BİR MEKANDAN İSTİFA ETMESİ GEREKMEKTEDİR

15 Temmuz Şehit, Gazi Doğu ve Güneydoğu Terör Mağdurları Federasyonu Elazığ İl Başkanı Özden Durukan Yanık ise, “İYİ Parti Genel Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın küfür ettiği şehit yakını Tahir Gümren’in ve şehit bacımızın ve gazilerimizin bize emanetidir. Her kim hangi siyasi parti hangi görüşte olursa olsun; şehit ve gazilerimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Onlara hakaret edilmesi kesin ve katiyen kabul edilemezdir. Derhal Lütfü Türkkan’ın bu ülkenin şehit ve gazilerinin kanları ile, canları ile santim santim inşa ettikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi kutsal bir mekandan istifa etmesi gerekmektedir. Tüm kamuoyuna önemle, saygıyla duyurulur” şeklinde konuştu.